El PDECat ja treballa en les primàries per triar un candidat que «faci fora el populisme» de Colau

Mercè Homs i Genís Boadella, màxims dirigents de la formació a Barcelona, anuncien la posada en marxa d'un cicle de 17 debats que serviran per definir el model de ciutat | D'aquí en sortirà l'embrió del full de ruta que presentaran a les eleccions municipals del 2019

Mercè Homs i Genís Boadella, en roda de premsa
Mercè Homs i Genís Boadella, en roda de premsa | NacióDigital
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:39h
El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) enceta aquest dijous un cicle de 17 debats que serviran, segons els seus responsables a Barcelona, Mercè Homs i Genís Boadella, com a manera per començar a preparar el programa electoral que defensaran els nacionalistes a les eleccions municipals del 2019. L'objectiu, segons Homs, serà "fer fora el populisme" de l'actual alcaldessa, Ada Colau. El candidat es triarà a través d'unes primàries en què el partit ja hi treballa "internament", segons ha explicat Homs.

En aquest cicle de debats hi participaran més de quaranta experts -entre els quals diputats de Junts pel Sí com Ferran Bel- i hi estan cridats els 2.000 associats que la formació assegura tenir a la capital catalana. Un cop es tanqui aquesta fase, el partit se centrarà en la tria del candidat, que Homs ha situat al llarg del 2017. La idea és escollir-lo a través de primàries i, de moment, hi ha dos noms que sobresurten: Joaquim Forn, home fort del grup municipal de CiU, i Santi Vila, conseller de Cultura.

Requisits i primàries

Preguntada sobre si el cap de llista ha de venir de l'espai municipal barceloní, Homs ha destacat que "encara no es pot respondre". "Ha de ser una persona que en tingui ganes i que permeti combatre el populisme de Colau. Ara estem immersos en el tema del discurs, però internament ja hem treballat en les primàries", ha apuntat.

El grup municipal del qual forma el PDECat encara té el nom de CiU, i sobre un hipotètic canvi d'aquesta nomenclatura se n'està parlant a nivell nacional, segons ha avançat Homs. "Estem treballant-hi internament", ha apuntat la presidenta barcelonina a la capital catalana.