El Govern acusa la ministra de Sanitat de generar «intranquil·litat» amb el copagament dels pensionistes

La consellera de la Presidència, Neus Munté, troba un "globus sonda" el fet que Dolors Montserrat estigui estudiant incrementar el cost de les medicines per als jubilats que cobrin entre 18.000 i 100.000 euros

Neus Munté
Neus Munté | Josep Maria Montaner
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:07h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha carregat aquest dimarts contra la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, per haver afirmat que està estudiant apujar el copagament als jubilats que cobrin entre 18.000 i 100.000 euros anuals. "Això no fa res més que genera intranquil·litat a la gent", ha destacat Munté, que ha qualificat de "globus sonda" la proposta.

El cert és que Montserrat ha canviat de versió tres vegades en tan sols 24 hores. Primer va proposar ahir en una entrevsta a RNE que els pensionistes paguessin més per les medicines, i després es va autoesmenar a Twitter. Ara bé: aquest matí ha admès que està estudiant la proposta i que, tot i que no hi ha cap informe en ferm, el ministeri vol escoltar experts de dins i fora del govern espanyol per adoptar una posició.

La ministra, de fet, ha volgut enviar un missatge de "tranquil·litat" a tots els pensionistes. Munté, però, li ha retret que "jugui" amb un aspecte "tan delicat" com aquest. "Aquesta polèmica ens sembla desafortunada", ha destacat la portaveu del Govern.