El Govern resta importància a la negativa de Puigdemont a ser candidat i se centra en el referèndum

L'executiu es fa seu el "a fons i fins al final" expressat pel president i assegura que el gabinet català no ha debatut sobre el futur del dirigent nacionalista | Munté admet que no es pot fer una "definició concreta" de les tasques internacionals de Mas, però segueix comptant amb ell per cobrir aquest flanc

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, durant la reunió del Govern del dimarts 10 de gener
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, durant la reunió del Govern del dimarts 10 de gener | ACN
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:12h
El consell executiu d'aquest dimarts s'ha celebrat exactament un any després de la investidura al Parlament de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. L'efemèride ha arribat acompanyada de la negativa de Puigdemont a presentar-se com a candidat del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) a les properes eleccions, una intenció traslladada ahir en primera persona a la cúpula de la formació hereva de Convergència. La decisió del president, però, no ha estat "debatuda" dins del Govern, segons ha explicat la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la cita setmanal del gabinet català.

Munté ha apuntat que el Govern està centrat en el "dia a dia" i en el referèndum, i ha insistit que tot l'executiu es fa seu el missatge d'anar "a fons i fins al final" que ha expressat aquest matí Puigdemont a través de les xarxes socials. "En aquest sentit no cal patir: estem disposats a treballar les 24 hores del dia", ha ressaltat la consellera de la Presidència, que ha evitat referir-se a la possibilitat que ella sigui candidata del PDECat a les properes eleccions catalanes, encara sense data.

Balanç del primer any

La també vicepresidenta del PDECat ha fet un balanç positiu del primer any de mandat de l'actual Govern, que tècnicament compleix 365 dies el dia 14 de gener, que és quan van prendre possessió els consellers. Munté ha destacat els 22 projectes de llei aprovats i ha fet una valoració positiva de la feina feta en relació a l'economia productiva, la tecnologia, el canvi climàtic i les polítiques socials.

Preguntada sobre el paper que el Govern li reserva a Artur Mas en el flanc internacional, la dirigent nacionalista ha admès que "no se'n pot fer una definició concreta". Això sí: ha assenyalat que Mas pot ser un "actiu" de portes enfora i ha assegurat que l'executiu segueix "comptant" amb ell per qualsevol tasca que se li pugui demanar.