Munté recorda a Santamaría que ja no està en funcions i li reclama que escolti les demandes de Junqueras

La consellera de la Presidència insisteix que Puigdemont no assistirà a la conferència de presidents de la setmana vinent | El Govern manté que la voluntat de diàleg de l'Estat no s'ha traduït en fets concrets i lamenta el "maquillatge" que vol fer servir el govern espanyol amb Catalunya | Espera que la reunió entre Rajoy i el màxim dirigent de la Generalitat sigui "aviat"

La consellera de la Presidència, Neus Munté, amb el vicepresident Oriol Junqueras
La consellera de la Presidència, Neus Munté, amb el vicepresident Oriol Junqueras | ACN
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:14h
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha avisat aquest dimarts la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que "ja no està en funcions" i que, per tant, ha de donar resposta a les demandes catalanes que li plantejarà aquesta tarda el vicepresident Oriol Junqueras en la reunió que mantindran a Barcelona.

"Hem de veure fins a quin punt [Sáenz de Santamaría] pot donar resposta als 46 punts", ha destacat Munté, referint-se al memorial de greuges que va elevar el president Carles Puigdemont en la reunió que va mantenir amb Mariano Rajoy a l'abril, i espera que la nova trobada entre dirigents sigui "aviat". "No puc avançar una valoració posterior, però pel que fa als 46 punts han tingut temps de donar compliment. Només depenen de voluntat política per solucionar-se", ha mantingut.

La dirigent nacionalista ha apuntat que no pot "anticipar" si Santamaría demanarà a Junqueras que Puigdemont assisteixi a la conferència de presidents del 17 de gener a Madrid, però ha insistit que "res ha canviat" en el marc de l'operació diàleg. "De moment, no s'ha concretat res", ha lamentat Munté, que ha denunciat que hi ha una voluntat de "maquillatge" per part de l'Estat.

Petició per carta

Està previst que Junqueras i Sáenz de Santamaría es reuneixin aquesta tarda a Barcelona. El referèndum i el sistema de pensions seran dos dels assumptes estrella de la trobada, que va ser demanada pel vicepresident a través d'una carta.