Trillo vol tornar al Consell d'Estat, l'organisme que l'ha sentenciat

L'exministre assegura en una entrevista a la Cadena Cope que "ja volia deixar Londres" i que havia demanat el relleu "l'estiu passat"

05 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:33h
Federico Trillo ja prepara les maletes.
Federico Trillo ja prepara les maletes. | C.S.M.R.
Federico Trillo ha declarat avui a la cadena Cope que pensa tornar a Espanya i reincorporar-se al Consell d’Estat. L’anunci no deixa de tenir la seva ironia, ja que ha estat precisament aquest organisme el que, amb un dictamen, ha deixat al descobert les negligències del ministeri de Defensa que ell dirigia quan es va produir la tragèdia del Iak-42, el maig del 2003. Si ahir mateix, el govern de Mariano Rajoy va voler embolcallar el cessament de Trillo dient que forma part d’una renovació àmplia de les ambaixades, avui l’exministre ho ha reblat assegurant que ell ja volia deixar Londres i que havia demanat el seu canvi l’estiu passat. L'oposició en bloc havia demanat la seva destitució fulminant

Per Trillo, si finalment es reintegra en el Consell d’Estat, serà com retornar als seus anys joves, molt abans d'entrar amb força i ambició en la carrera política. El fins ara ambaixador d’Espanya a Londres, advocat de formació que va formar part del cos jurídic de l’Armada, va guanyar el 1979 unes oposicions al cos de lletrats del Consell d’Estat, que és el màxim organisme consultor del govern espanyol.

Allí es trobarà amb vells coneguts de la política, com l’exministre de Justícia Landelino Lavilla, o el seu company de partit, l’exministre de Sanitat Romay Beccaría, actual president de la institució i un dels qui, amb el seu vot, va confirmar el dictamen crític amb la gestió de Trillo que ara el foragita de la legació al Regne Unit. Paradoxes de la política.