Les cinc propostes d'oci i cultura per al cap de setmana de Reis

Temps d'uriços, Templer per un dia, Òpera for kids, el Concert de Nadal de Salt i les Andròmines miraculoses

Els Templers cobren vida al Castell Templer de Gardeny de Lleida
Els Templers cobren vida al Castell Templer de Gardeny de Lleida | Redacció
05 de gener del 2017
Actualitzat el 08 de gener a les 20:48h

Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. Aquest cap de setmana coincideix amb l'arribada dels Reis d'Orient. D'entre tota l'oferta, per defugir de la gran estesa de cavalcades i fanalets, des de NacióDigital us proposem cinc propostes per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Gastronomia: Temps d'uriços
Sant Feliu de Guíxols. Fins a l'1 de febrer

Si ets de paladar fi i gustos exquisits, molt probablement gaudeixis dels uriços de Sant Feliu de Guíxols, coneguts altrament arreu del territori costaner amb noms com garotes, garoines, eriços o eriçons de mar. De desembre a febrer, els restaurants del municipi gironí es tornen a centrar en aquesta menja pròpia, singular i saborosa, posant en marxa la campanya gastronòmica Temps d'uriços i omplint els menús i les cartes de bona part dels restaurants.

Templer per un dia, visita dinamitzada
Castell Templer de Gardeny, Lleida. 8 de gener

Vols sentir-te al segle XIII durant unes hores? Si la resposta és sí, Templer per un dia satisfarà els teus somnis: una visita guiada de caire familiar que permet conèixer com s'organitzava la Comanda Templera de Gardeny i com era el dia a dia d'aquesta comunitat. Grans i menuts poden gaudir d'una activitat que explica una història secular de la capital de Ponent, quan, durant la segona meitat del segle XII, l'Orde del Temple va alçar un complex conventual a l'estratègic turó de Gardeny. La inscripció es pot fer per telèfon o presencialment a Turisme de Lleida, 973-700319.

Òpera for kids
Teatre Borràs, Barcelona. Fins al 15 de gener

Ideal per gaudir en família i per despertar. alhora, l'enginy i al curiositat musical dels més petits. Opera for kids és una proposta innovadora que connecta perfectament a través d'unes veus extraordinàries i d'una gran interpretació. Una obra on es gaudeix de l'òpera a través d'una història divertida i sense oblidar la pedagogia. Entre d'altres, els més menuts de casa gaudiran del cant i les veus amb els fragments d'òperes el Duo papaguenos, O mio bambino caro, Una furtiva lagrima, Nessun Dorma o, també, Bohemian Rhapsody.


Concert de Nadal de Salt
Teatre de Salt. 7 de gener

A ritme de jazz i swing, així viu el Nadal el Teatre de Salt, on aquest dissabte torna el tradicional concert de Nadal amb gairebé 60 cantants sobre l’escenari. La Selva Big Band, acompanyada del Cor Geriona Infantil i del Cor Geriona Juvenil, presentaran un repertori basat en cançons de Nadal catalanes arranjades a ritme de jazz i swing: El Dimoni escuat, Les dotze van tocant, El desembre congelat, El Rabadà, Fum fum fum, El petit vailet... Nadales i música exquisida, en un binomi deliciós.

Exposició Andròmines miraculoses. Entre la màgia i la ciència
Ca n'Amat, Museu de Viladecans. Fins al 15 de gener

La línia que separa la màgia de la ciència ha estat, al llarg de la història, menys clara del que pot semblar. Sobretot pel que fa a les inquietuds sobre el nostre estat físic, el motor més destacat per a la invenció d'aparells i productes, sempre entre uns fonaments científics i tecnològics i uns resultats fantàstics. Andròmines miraculoses. Entre la màgia i la ciència és una mostra menuda que recull uns quants exemples curiosos de medicaments i aparells procedents de diversos museus que presenten algunes coincidències, potser "insòlites", relacionades amb la salut, i que provenen de col·leccions privades.