La delegada del Govern a Alemanya: «El cas de Joan Coma és bastant fora de sèrie a Europa»

Marie Kapretz afirma que des del país germànic ja s'estan realitzant "pressions" al govern espanyol

La delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz
La delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz | Aida Morales
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:34h
La detenció i trasllat cap a l'Audiència Nacional de Madrid del regidor de la CUP de Vic Joan Coma és una de les situacions que deixen perplexos els polítics europeus. Així ho ha explicat a NacióDigital la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, que, aquest dimarts al vespre va participar a la concentració de suport al regidor detingut que es va fer a Berga, i de manera paral·lela a diverses poblacions del país. 

"El cas de Joan Coma és bastant fora de sèrie a Europa", ha declarat. I és que, tal com ha dit, "el que no es pot entendre" fora de Catalunya és que els casos polítics no es resolguin en aquest àmbit i que, per contra, es judicialitzin: "Això s'ha d'explicar bé perquè no és el normal que s'ha de fer". 

Des d'Alemanya, ha relatat, actualment ja s'estan realitzant "pressions" al govern espanyol perquè s'avinguin a negociar. No obstant això, ha puntualitzat, des d'Europa també s'està veient aquesta manca de voluntat, i "tothom està molt a l'espera del 2017". Segons ella, però, els catalans s'han de continuar "carregant de raons", i en aquest camí han de demostrar "fermesa" i criticar que els mecanismes de diàleg no funcionin.