Alberto Fernández impulsa l'exalcalde de Castelldefels per liderar el PP a Barcelona

Manuel Reyes s’enfrontaria a l’actual president provincial i diputat, Alberto Villagrasa, en el congrés provincial a celebrar a la primavera

22 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:21h

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels i estrella en alça al PP barceloní. Foto: Adrià Costa


El Partit Popular està de congressos, el que vol dir que tornen les tensions internes. Després del congrés del PP espanyol, els populars catalans celebraran el seu, el març vinent. I immediatament es convocaran els provincials, en què es pot assistir a “la mare de totes les batalles” en el partit a la demarcació de Barcelona. Segons ha pogut saber NacióDigital, l’entorn del regidor Alberto Fernández Díaz està preparant una operació per fer-se amb la presidència. En aquesta operació tindria un paper clau Manuel Reyes, una de les figures ascendents al PP català.

Reyes va ser alcalde de Castelldefels entre 2011 i 2015, just quan Xavier García Albiol exercia com a alcalde de Badalona. Eren les dues alcaldies més rellevants que tenia la formació. Després de les municipals del 2015, l’aliança de la resta de forces polítiques els van foragitar tots dos de les alcaldies respectives. Reyes, amb un currículum en què apareixen tres titulacions (advocat, economista i enginyer de telecomunicacions), té quaranta anys i si és finalment candidat, serà un aspirant fort. Ha estat forjat en el poder municipal, on estan consolidant-se nous lideratges

L’organització del PP a Barcelona està presidida per Alberto Villagrasa, diputat al Parlament i exregidor al consistori barceloní. Amb molta trajectòria dins del partit, va assumir la presidència provincial del PP arran de la renúncia del notari Antoni Bosch, un dels homes de l’Opus Dei en el partit. Però Villagrasa ja era una peça clau en l’aparell com a secretari general. Des de fa temps, les seves relacions amb Alberto Fernández són dolentes, segons fonts del PP.

García Albiol, neutral, de moment

Xavier García Albiol, coordinador general del PP català, contempla la situació interna en l’organització barcelonina amb distància prudent. La maquinària provincial té la seva pròpia dinàmica. A més, García Albiol ha de gestionar el seu propi congrés, el que faran els populars catalans, i ha de reforçar-se per evitar sorpreses. Barcelona vindrà després. Per això, es manté neutral davant el pols entre el fernandisme, aliat a l’exalcalde de Castelldefels, i la direcció de Villagrasa.

De moment, Alberto Villagrasa ha optat per buscar reforços i ha incorporat l’exdiputat al Congrés Antonio Gallego a la direcció provincial. Gallego va ser elegit diputat al Parlament el 2015 però va renunciar poc després per motius de salut. Ara, però, s’ha afegit a l’equip de Villagrasa. En sectors del partit s’assegura que la recuperació de Gallego ha estat aplaudida per una part de la militància.