​Jaume Cabré publica nou llibre sis anys després de «Jo confesso»

L'escriptor, un referent de la literatura catalana contemporània, publicarà el 5 d'abril “Quan arriba la penombra”, un conjunt de relats | Els llibres de l'autor es poden llegir en 30 llengües

Jaume Cabré
Jaume Cabré | Editorial Proa
Redacció
21 de desembre del 2016
Actualitzat el 22 de desembre a les 8:32h
Sis anys després de Jo confesso, Jaume Cabré torna a les llibreries aquesta primavera amb una nova obra, Quan arriba la penombra. El treball es publicarà el 5 d'abril simultàniament en català (Proa) i en castellà (Destino).

Quan arriba la penombra és un conjunt de relats "colpidors i plens de passió", tal com avança l'editorial. "Són històries tocades per la foscor i per la ràbia, però també per la ironia, la fantasia i el joc", protagonitzades per un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d'un mestre, un candidat al Nobel davant d’una visita inoportuna, un escriptor que amenaça l'editor amb una novel·la inquietant, un ancià que passeja pels escenaris on va fer la guerra, però també un personatge que es refugia dins d’un quadre de Millet. Les històries es trenen i es visiten les unes a les altres, "sempre amb dinamisme i vivacitat". Sis anys després de Jo confesso, Jaume Cabré torna amb una obra "plena de sensibilitat i de coratge".

 

La portada del llibre.

Jaume Cabré (Barcelona, 1947), és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Després de molts anys dedicats a l’ensenyament i al gionmatge televisiu, avui es dedica íntegrament a la literatura. La seva feina literària està centrada en la novel·la i els contes; però també ha publicat teatre i diversos llibres de reflexió sobre l’escriptura i la lectura. Va saltar amb força en el panorama literari internacional d’avui amb Les veus del Pamano, i també amb novel·les com Senyoria i L'ombra de l'eunuc; també cal destacar el seu recull de contes Viatge d'hivern, i el seu llibre d’assaig Les incerteses. Jo confesso és l’obra monumental que l’ha consolidat com el referent dels autors catalans contemporanis.

L’obra de Jaume Cabré es pot llegir en 30 llengües. Tant Les veus del Pamano com Jo confesso han superat de llarg els 100.000 exemplars venuts en llengua catalana.
Arxivat a