El Govern destaca l'actitud «clara i honesta» d'Errejón sobre el referèndum

La consellera de la Presidència, Neus Munté, emmarca dins la "normalitat amb què es veu la consulta des de Catalunya" les paraules del número dos de Podem a NacióDigital sobre el dret a decidir a través de la unilateralitat

20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:07h

La consellera de la Presidència, Neus Munté, conversa amb el vicepresident Oriol Junqueras. Foto: ACN


El Govern ha rebut amb bons ulls les reflexions que el número dos de Podem, Iñigo Errejón, ha fet en una entrevista a NacióDigital, en la qual destacava que "sino hi ha acord amb l'Estat i es fa una consulta", Podem també hi estaria "a favor". La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha destacat l'actitud "clara i honesta" d'Errejón, que avala la via unilateral per exercir el dret a decidir en cas que la Generalitat opti per aquest camí.

Munté, de fet, ha emmarcat dins la "normalitat amb què es viu a Catalunya" la consulta vinculant l'actitud del dirigent de l'esquerra alternativa. "A l'Estat estan augmentant els partidaris que se celebri un referèndum", ha assegurat la consellera de la Presidència.

La dirigent nacionalista s'ha referit a la cimera per la consulta que se celebrarà divendres, la qual espera que no sigui "només una foto". Munté ha confiat que la trobada servirà per exemplificar la "unitat" que el referèndum genera a Catalunya. 

La visió del número dos de Podem

En la conversa amb aquest diari, el secretari polític de Podem defensa que Catalunya "té tot el dret a intentar una via unilateral" però avisa que serà "difícil" que aquest referèndum "tingui efectes institucionals". Errejón també afirma que és "molt hipòcrita" que el govern espanyol "exigeixi que s'aturi la unilateralitat quan no s'està oferint cap alternativa" i subratlla que "Catalunya no ha d'esperar".