El PDECat «reflexiona» sobre la caiguda a les enquestes i posa en valor la figura de Puigdemont

La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, assegura que un cop consolidada la marca s'ha de definir al detall el "rumb polític"

Marta Pascal, coordinadora general del PDECat, en roda de premsa el 19 de desembre
Marta Pascal, coordinadora general del PDECat, en roda de premsa el 19 de desembre | @pdemocratacat
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 20:15h
La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, ha assegurat aquest dilluns que la direcció executiva de la formació ha fet un "debat intens" sobre l'enquesta elaborada pel diari El Periódico en què les sigles hereves de Convergència cauen fins a la cinquena posició amb uns exigus 15-17 diputats. "Hem de fer una reflexió que es pot allargar a més endavant", ha indicat textualment la dirigent nacionalista.

Tot i deixar clar que les projeccions han fallat a nivell pràcticament mundial durant el 2016 -ha citat els casos de Donald Trump i del Brexit com els més rellevants-, Pascal ha indicat que el PDECat ha tingut "dificultats" en la posada en marxa. Es referia, concretament, a les complicacions per registrar el nom davant del ministeri de l'Interior. "Som una formació jove", ha destacat la coordinadora general del PDECat.

Pascal ha volgut posar de manifest la nota que obté el president de la Generalitat, Carles Puigdemont en aquesta enquesta, en la qual es veu que la seva presidència rep un 51% d'aprovats. Un percentatge, per cert, superior al que obtenia Artur Mas en testos com aquest quan era president. Poc després de posar en valor la feina de Puigdemont, la coordinadora general del PDECat ha apuntat que cal trobar el "rumb polític" adequat per buscar una "dinàmica ascendent".

La possibilitat -o no- que el president de la Generalitat sigui candidat a les futures eleccions -previstes inicialment pel març del 2018, si es compleix el full de ruta- és una de les inquietuds a mig termini que existeixen dins del PDECat.