Sabrià (ERC): «Cap tribunal pot impedir que es debati de tot en un Parlament»

El portaveu republicà treu ferro a les enquestes i afirma que es treballa "per guanyar un país, en cap cas unes eleccions" | La formació ha aprovat un pla per feminitzar-se i assolir un 40% de militància femenina i llistes cremallera a les municipals del 2019

Sergi Sabrià i Mireia Mata, en roda de premsa.
Sergi Sabrià i Mireia Mata, en roda de premsa. | ERC
19 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:40h
Nou procediment judicial obert arran del procés -aquest cop, contra els membres de la Mesa del Parlament, per haver permès el debat de les resolucions sobiranistes al debat de política general- i noves mostres de suport des de les files independentistes als investigats. "No hi pot haver cap límit al debat de les idees", ha lamentat aquest dilluns el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, que ha criticat que "cap tribunal pot impedir que es debati de tot en un Parlament", ja que "està en joc el futur democràtic de tot un poble".

En aquest sentit, el dirigent republicà ha tret importància a l'enquesta d'El Periódico que li atorga 50 diputats al partit, ja que assegura que es treballa "per guanyar un país, en cap cas unes eleccions". "Referèndum, referèndum i referèndum", ha proclamat i, davant dels dubtes mostrats per la presidenta del consell nacional del PDECat, Mercè Conesa, en una entrevista a NacióDigital, ha negat que hi hagi l'opció de no fer la votació anunciada per la segona quinzena de setembre: "Des de tots els àmbits en què tenim responsabilitat, treballem davant qualsevol contingència que es pugui donar".

Pel que fa la cimera de divendres, Sabrià ha celebrat la reunió d'aquest "espai plural i ampli sobre el dret a decidir", la qual donarà "l'oportunitat per explicar tota la feina feta fins ara i els plans de treball a fer a partir ara". Un full de ruta que no creu que es pugui aturar per gestos de l'Estat darrere dels quals no hi troba concrecions, sinó només "fum i cap passa endavant". "Cada cop que l'estat espanyol havia de fer algun pas, algú entrava al jutjat", ha afirmat irònicament.

Un pla per feminitzar el partit

Al seu torn, la vicesecretària General d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones, Mireia Mata, ha presentat el pla per la Igualtat del partit, aprovat en el consell nacional de dissabte, el qual es proposa passa d'un percentatge de militància femenina del 30% al 40% fins al 2019, com a mínim, un equilibri del 60%-40% en els òrgans de direcció del partit i la confecció de llistes cremallera a totes les candidatures de les eleccions municipals del 2019.