Puigdemont: «Celebrarem el referèndum del 2017 de manera indefectible»

El president de la Generalitat respon així a Mercè Conesa, presidenta de la Diputació, que havia obert la porta a optar per unes eleccions davant una hipotètica situació de "paràlisi" | Assegura que el PDECat és una eina "atacable" per la seva implantació territorial i la voluntat de centralitat

Carles Puigdemont, a la presdentació del logo del PDECat
Carles Puigdemont, a la presdentació del logo del PDECat | PDECat
17 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:22h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte que el referèndum d'independència del 2017 se celebrarà de manera "indefectible". Respon així a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que en una entrevista a NacióDigital ha posat en dubte que això sigui així. "I després vindran unes eleccions en què necessitarem partits com el nostre", ha indicat. Conesa no ha assistit a l'acte de presentació del logo del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) on el dirigent nacionalista ha fet aquestes consideracions.

Puigdemont ha assegurat que hi ha "vocació d'innovació" en el PDECat. "Hi ha gent que fa molt bé això de fer el mateix. Hem vingut a innovar, i això només es pot fer si les eines tenen aquesta vocació. Això és un acte d'afirmació i d'autoestima", ha ressaltat el president de la Generalitat. El dirigent nacionalista ha posat èmfasi en l'enfortiment territorial del partit, que segons ell és "envejable" i, per tant, "atacable".

"Naixem carregats de dificultats i d'incomprensions. És un senyal que alguns saben que tenim unes fortaleses que tenen pocs partits", ha assegurat. "Som imbatibles territorialment i tenim vocació de ser centrals i intergeneracionals. Aquí hi cap tothom, escoltem tothom i promocionem a tothom, de totes les generacions", ha indicat. "Per això som una amenaça per a molta gent", ha manifestat.

Puigdemont ha apuntat que el partit "és avui més fort". "Davant del determinisme i del derrotisme i dels profetes que ens han acompanyat de tota la vida, que ens deien que no ens en sortiríem i s'han equivocat sempre, els podem dir que som més forts que ahir", ha apuntat. "Celebrarem el referèndum de manera indefectible", ha ressaltat.

En aquest sentit, el president proposarà divendres vinent en la cimera per la consulta vinculant un Pacte Nacional pel Referèndum. Aquest és un dels punts de l'ordre del dia de la reunió, segons recull la carta que ha avançat ElNacional.cat i a la qual també ha tingut accés NacióDigital, en què el president convoca els participants a la cimera "amb l'objectiu d'analitzar la situació política i social que ha de permetre la convocatòria d'un referèndum". Artur Mas ha estat el gran absent de l'acte per motius d'agenda.
 

Carta convocatòria cimera referèndum 23 de desembre by naciodigital on Scribd



Nova imatge

El PDECat ha presentat aquest dissabte el seu logotip. Es tracta d'un asterisc de color blanc sobre fons blau amb les paraules "Partit Demòcrata" i les sigles PDECat just a sota. També hi ha la variació amb els colors invertits. Aquesta és la nova imatge de la nova Convergència:
 
L'encarregat de presentar l'acte ha estat Marc Castells, alcalde d'Igualada i responsable de projectes de l'executiva del PDECat. "Estem emocionats i amb molta expectativa, perquè ningú coneix què passarà", ha dit en relació al logotip presentat aquest dissabte al matí. Lluís Soler, responsable de comunicació de la direcció, ha assegurat que l'assumpte del nom ha anat amb retard "per culpa de les instàncies espanyoles".

"Avui tanquem la part d'un cicle", ha assenyalar Soler, que ha indicat que el PDECat ha d'agafar "les idees de les bases" i que té "talent" a l'hora de projectar coneixements i habilitats. Al concurs s'hi van presentar 156 propostes, i un jurat tècnic va fer la primera criba. L'executiva nacional, amb l'ajuda d'Artur Mas (avui absent), Neus Munté i Carles Puigdemont, va fer la tria definitiva. "El logotip evoca punt de trobada, punt de confluència, seriositat. No som ujn bluf transitori, sinó un projecte de futur", ha ressaltat el responsable de comunicació del partit i alcalde de Deltebre.

Castells ha confiat que el logotip tingui "un milió d'impactes" en només 15 minuts. Ha estat l'encarregat d'anar cridant els participants a col·locar 90 peces en un puzzle. Ho han fet els membres de totes les sectorials -ara anomenats àmbits-, de totes les territorials i dirigents de l'executiva del partit.
 

Acte de presentació del logo del PDECat. Foto: PDEcat