La plataforma Lliures prepara la seva constitució en partit polític

El grup promotor de la plataforma d'ideologia liberal, impulsada per l’exconseller Antoni Fernández Teixidó, celebra el seu primer plenari a Barcelona

14 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:28h

Els impulsors de Lliures avancen cap a la constitució d'un partit. Foto: Lliures
 

Sembla que l’"operació diàleg" ha donat ànims als diversos grups polítics oposats al procés sobiranista. Un centenar de persones s’ha aplegat aquest vespre en un hotel  de Barcelona per celebrar el primer plenari del grup promotor de Lliures, la plataforma d’ideologia liberal que apadrina l’exconseller Antoni Fernández Teixidó i es va presentar l'octubre. El polític liberal va abandonar Convergència Democràtica en desacord amb l’aposta sobiranista que va fer la formació.

En el transcurs de l’acte han intervingut Fernández Teixidó, Roger Muntañola –exdirigent d’UDC- i Pere Domínguez, responsable d’organització de la plataforma. S’ha definit el calendari immediat que volen seguir els liberals unionistes. En el primer trimestre del 2017 decidiran si es converteixen en partit polític.

Fernández Teixidó ha afirmat que “és temps de combat i de rectificació” i que Lliures pot contribuir a “encetar una nova era de prosperitat per a Catalunya”. Roger Muntañola ha assenyalat que el projecte que representen serà útil “per fer sortir Catalunya i les seves institucions d’aquesta mala pel·lícula de ciència ficció” en què, segons ell, està Catalunya. Els liberals no-sobiranistes preparen actes de presentació a Girona i Lleida.

En el mateix espai liberal ha aparegut el Col·lectiu de Catalans Lliures, de línia sobiranista i que es va presentar en societat el setembre passat.