Un sindicat de la Guàrdia Urbana denuncia les regidores de la CUP a Barcelona per agressions

Els delegats sindicals asseguren que Maria Rovira i María José Lecha van agredir, insultar i amenaçar membres del Csif

Protestants del sindicat de la Guàrdia Urbana demanant la dimissió de Josep Garganté, aquest dijous
Protestants del sindicat de la Guàrdia Urbana demanant la dimissió de Josep Garganté, aquest dijous | Isaac Meler
Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:13h
Sis delegats sindicals del Csif han presentat denúncies per agressions, insults i amenaces contra les regidores de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona María José Lecha i Maria Rovira, i més simpatitzants presents en l'enfrontament entre manifestants que es va produir a les portes de la Ciutat de la Justícia el passat 1 de desembre abans del judici a Josep Garganté, també regidor d'aquest partit.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, les regidores van emetre insults, desqualificacions i amenaces contra els manifestants convocats pels sindicats de la Guàrdia Urbana com el Csif per demanar la dimissió de Garganté. Les denúncies més greus presentades pels delegats sindicals per agressions amb resultat de contusions i contractures han estat presentades pel secretari d'Organització del Csif de l'Ajuntament de Barcelona i guardia urbà, Eugenio Zambrano, i la treballadora de Correus May Jiménez Hernández.

Segons les denúncies, Zambrano va patir contusions a la tíbia i en un costat, mentre que Jiménez va tenir una contractura muscular al braç en cabestrell, pels "cops de puny a l'esquena i les empentes al pit" que li van donar. De fet, l'agent assegura en la denúncia que les regidores el van insultar i amenaçar dient-li "portaveu de merda de la Guàrdia Urbana", "policia de merda", "torturador" i "ja te n'assabentaràs", i li van clavar puntades de peu a les cames, abdomen i costelles. El Csif ha condemnat aquests fets i ha reclamat el dret a exercir de manera legítima la seva llibertat sindical, a més de demanar "respecte institucional" en les relacions entre els representants polítics i representants dels treballadors.

Per la seva banda, la CUP de Barcelona va anunciar el mateix dia del judici que el partit emprendria accions legals contra l'agent que va gravar la conversa entre Garganté i el metge que el dia del judici va retirar la denúncia per coaccions. Els anticapitalistes veuen indicis de delicte en el fet de "gravar una conversa entre un regidor i un metge mentre s'està amagat en box d'urgències tapat per una cortina, i difondre-la", segons va explicar el lletrat de la formació política, Eduardo Cáliz.

Arxivat a