​Arrels rep 10 avisos al dia de barcelonins que alerten d'algú que dorm al carrer

La fundació ja suma uns 3.700 avisos ciutadans aquest 2016 pocs dies abans d'acabar l'any

Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:33h

Un sense sostre dorm al centre de Barcelona. Foto: Adrià Costa


La fundació Arrels ha rebut aquest any una mitjana de 10 avisos al dia de ciutadans que informen que han vist algú dormint al carrer, i ja sumen un total d'uns 3.700 pocs dies abans que s'acabi el 2016. L'entitat ho ha informat aquest dimarts coincidint amb el llançament de la seva campanya nadalenca "Ningú sense clau" per sensibilitzar sobre el fenomen dels sense sostre, i amb la qual vol transmetre la idea sobre què significa no tenir una clau.

Segons Arrels, l'aplicació mòbil de la fundació, que es va posar en marxa el gener, és el canal que més consultes ha rebut, amb més de 3.000. A més, ha rebut prop de 350 notificacions a través del localitzador del web de l'entitat –l'any passat van ser 220 a través d'aquesta via- i una mitjana d'una o dues trucades diàries. A aquestes dades caldria sumar-hi els avisos que es transmeten a través de les xarxes socials i per correu electrònic.

La fundació considera que aquestes dades demostren que "la ciutadania està cada cop més implicada en la situació de les persones sense sostre". A la capital catalana hi ha unes 3.000 persones sense llar, de les quals 941 persones dormen cada nit al carrer. A tota Catalunya, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya calcula que hi ha 48.454 persones que pateixen mal allotjament, mentre que 5.433 dormen al carrer, ha recordat Arrels.
Arxivat a