Pascal constata que el diàleg ofert per l'Estat «no passa la prova del cotó»

El PDECat denuncia els "incompliments flagrants" del govern espanyol i critica que es vulgui apartar el referèndum de les converses entre executius | La coordinadora general del partit defensa que el diàleg "no tingui condicions"

12 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:29h

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa. Foto: @pdemocratacat


La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) ha carregat aquest dilluns a la tarda contra el presumpte "diàleg" que està oferint el nou govern espanyol encapçalat per Mariano Rajoy. Segons Pascal, aquesta voluntat d'entesa no passa la prova del cotó arran dels "incompliments flagrants" de l'Estat. "No sabem res dels 46 punts que Carles Puigdemont va portar a la Moncloa", ha assegurat la dirigent nacionalista en roda de premsa. Al matí s'ha reunit la direcció executiva i el consell de coordinació institucional de la formació, que porta el dia a dia del discurs del partit.

Pascal ha criticat que l'Estat posi "condicions al diàleg" i que vulgui excloure el referèndum sobre la independència del 2017. "Som partidaris de poder parlar de tot", ha considerat la coordinadora general del PDECat, que ha posat com a exemples el desdoblament de la N-240 o bé la disposició addicional tercera de l'Estatut per criticar els assumptes pendents entre administracions.

Presentació del logo

El partit, un dia després que declari Carme Forcadell al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència i prevaricació, presentarà el nou logo. Serà aquest dissabte en un acte en un espai de coworking al Poble Sec de Barcelona. Està previst que no es conegui la imatge fins dissabte mateix.