El PDECat fa costat a Jané i avisa que cremar fotos del rei no eixampla la base independentista

Marta Pascal, coordinadora general de la formació, assegura que els Mossos "fan la seva feina" perquè "estem en un estat de dret" | "No som els de la desobediència", manté la dirigent nacionalista

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa | @pdemocratacat
12 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:26h
Xoc entre la CUP i el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) una setmana abans del debat a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat per al 2017. Després que els anticapitalistes hagin demanat la dimissió del conseller d'Interior, Jordi Jané, per les detencions dels activistes que van cremar fotos del rei durant l'Onze de Setembre, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha defensat Jané i ha avisat la CUP que "no s'eixampla la base independentista" cremant fotos del monarca.

"No som els de la desobediència. Volem anar de la llei a la llei", ha indicat Pascal, que ha defensat l'actuació dels Mossos. "Estem en un estat de dret", ha assenyalat la dirigent nacionalista, que ha volgut desvincular la polèmica de la negociació dels comptes catalans per a l'any vinent. Uns comptes que, en principi, no rebran cap esmena a la totalitat per part dels anticapitalistes.

"No es poden mesclar les coses", ha insistit Pascal, que ha carregat contra el relat de les "microrruptures" que, a parer seu, fa servir la CUP. No és la primera vegada que el PDECat surt en defensa de Jané, un dels blancs preferits dels anticapitalistes especialment després de la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós.