José Ignacio Llorens i Alícia Sánchez Camacho cobren dietes per allotjament tot i tenir pis a Madrid

El polític lleidatà del PP té un pis i un aparcament a la ciutat des del 1987 | Jorge Fernández Díaz perceben aquest diners malgrat tenir també allotjament propi | Aquest complement el dóna el Congrés als diputats que no han estat escollits per Madrid

12 de desembre del 2016
Actualitzat a les 7:35h
José Ignacio Llorens, diputat del PP a Madrid
José Ignacio Llorens, diputat del PP a Madrid | Adrià Costa
El diputat lleidatà del PP a Madrid, José Ignacio Llorens, cobra un total de 1.823 euros per manutenció i allotjament que el Congrés estableix en concepte de despeses de representació. El fet no tindria especial rellevància si no fos perquè el polític popular, que va aconseguir l'acta a les eleccions del 26 de juny, disposa de casa i aparcament a la capital espanyola. Segons la seva declaració de béns publicada al web del Congrés, el lleidatà té aquestes dues propietats des de l'any 1987. Aquests diners que percep en dietes es sumen al sou brut de 2.813 euros en 14 pagues i als complements que guanya pels càrrecs institucionals.

Llorens és actualment president de la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i vocal de les comissions per l'estudi del canvi climàtic i de la mixta per la Unió Europea. Aquesta dieta la contempla el Congrés de manera general per tots aquells diputats que han estat escollits fora de Madrid. El mateix cas de Llorens el viu la diputada Alícia Sánchez Camacho, que té una casa a la ciutat, i Jorge Fernández Díaz, que és copropietari d'un immoble. També altres representants del PP (23) que no han estat escollits a Madrid així com del PSOE (6), d'Unidos-Podemos (6) i de C's (2). En total, 40 en aquesta legislatura.

​La retirada d'aquesta dieta, un cas que va arribar al Suprem

​El cobrament d'aquests diners ha estat objecte de debat en els darrers anys, i fins i tot s'han obert iniciatives on-line per forçar a l'eliminació d'aquests complements. L'any 2013, l'Associació "Democracia Real Ya" va presentar una querella al considerar que desenes de diputats cobraven dietes "duplicades". La demanda va ser desestimada per unanimitat pel Tribunal Suprem, que va considerar que els fets denunciats no eren constitutius de delicte.
 

Alícia Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa