​Barcelona augmenta un 73% les ajudes a menors de 16 anys en risc durant el 2016

L'Ajuntament ha atorgat 18.952 prestacions a famílies amb nens sota el llindar de la pobresa

Europa Press
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:04h

La tinent d'alcalde Laia Ortiz amb la regidora Carmen Andrés. Foto: ACN


L'Ajuntament de Barcelona ha atorgat el 2016 un total de 18.952 ajudes econòmiques destinades a atendre famílies amb menors de 16 anys que es troben per sota del llindar de la pobresa, fet que suposa un increment del 73% respecte al 2015, quan es van arribar a les 10.921 prestacions.

El 2015 es van dedicar 11 milions d'euros a aquest concepte, mentre que aquest any s'ha reservat una partida de 22,6 milions, que ha permès cobrir gairebé la totalitat d'aquesta demanda, ha destacat la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, aquest divendres en roda de premsa.

Per a la regidora d'Infància, Carmen Andrés, la subvenció de 100 euros mensuals és una eina que ajuda a garantir la igualtat d'oportunitats entre els menors i que permet "empoderar les famílies" perquè puguin decidir de manera autònoma com gestionen els recursos en funció de les seves necessitats.

Andrés també ha volgut "trencar clixés" associats a la pobresa, i ha apuntat que les sol·licituds que els arriben van des d'un pare de més de 45 anys i en atur de llarga durada fins a una mare funcionària amb un sou de 1.000 euros i dos fills a càrrec seu.

Ortiz ha assegurat que la renda infantil constitueix una de les prioritats del govern d'Ada Colau, tenint present que Barcelona és una ciutat amb recursos suficients per evitar que hi hagi menors "amb carències severes i per sota del llindar de la pobresa", segons ella.

La recuperació econòmica no es nota a les famílies

A més, Ortiz ha advertit que la recuperació econòmica "no s'està revertint cap a la majoria de les famílies", pel que ha demanat que es portin a terme canvis estructurals, com majors inversions en partides com la d'educació i la instauració d'una renda ciutadana garantida que permeti acabar amb l'estigma d'haver d'anar a demanar ajuda.

La renda 0-16 és complementària a altres ajudes finalistes com les beques de menjador, i consta d'una targeta –anomenada Barcelona solidària- que pot utilitzar-se per a despeses en alimentació, material escolar, d'higiene i roba.

A l'hora d'atorgar la subvenció es tenen en compte criteris de renda familiar; estar empadronat a Barcelona; no superar els 16 anys; acreditar una situació de necessitat; que hi hagi una convivència efectiva entre els membres de la família, i que els sol·licitants de l'ajuda exerceixin la guàrdia i custòdia dels menors i siguin persones físiques en cas de tutela i acollida.
Arxivat a