Juan José Brugera tanca la candidatura per dirigir el Cercle d'Economia

La llista del president d’Immobiliària Colonial serà, com es preveia, l'única | Surten l’exconseller d'Economia Francesc Homs i Alfred Pastor, i es mantenen Josep Ramoneda i Joan B. Culla com a fil amb l’esquerra intel·lectual i el sobiranisme, respectivament

07 de desembre del 2016
Actualitzat el 08 de desembre a les 8:58h

Juan José Brugera Foto: ACN


Dilluns vinent, 12 de desembre, el Cercle d’Economia celebrarà eleccions per renovar la seva junta directiva. Tal com es preveia, Juan José Brugera, president d’Immobiliària Colonial, és l’únic candidat. Però segons els estatuts de l’entitat, cal que la massa social ratifiqui la seva proposta de direcció. Brugera ha apostat per una remodelació àmplia, amb la sortida de dos dels fins ara vicepresidents, Josep Oliu i Artur Carulla. Però faltava encara aclarir alguns dubtes.

Ja se sap que surten de la junta directiva noms importants com el de l’exsecretari d’Estat i professor de l’Iese Alfredo Pastor i l’exconseller d’Economia dels governs de CiU Francesc Homs –no confondre amb l’actual portaveu del PDECat al Congrés-. Entren a la junta del Cercle l’exministra socialista Cristina Garmendia i el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola.

Com ja va informar NacióDigital, es mantenen en el nucli dur el president de CaixaBank Jordi Gual i el notari Juan José López Burniol. Ara s’ha desvetllat la darrera incògnita: continuaran en la nova junta noms coneguts com el del filòsof Josep Ramoneda i l’historiador Joan B. Culla. Són perfils amb els quals el Cercle vol arribar a diversos àmbits ideològics més enllà dels tradicionals de l’entitat, siguin sectors propers a l’esquerra intel·lectual (Ramoneda) o al sobiranisme (Culla).  

El Cercle d'Economia ha estat molt actiu durant els darrers temps per defensar una possible "tercera via" per desbloquejar la situació política a Catalunya. Tot indica que l'entitat ho seguirà sent en el futur i que apostarà fort per una sortida dialogada a l'atzucac.