Barcelona sanciona 13 residències d'estudiants que també operaven com a apartaments turístics

Les multes poden oscil·lar entre els 30.000 i els 600.000 euros, en funció dels beneficis que hagin obtingut | Les residències operaven com a allotjament turístic malgrat no disposar de llicència i s'anunciaven a través de plataformes digitals

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.
La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. | ACN
Redacció
06 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:51h
L'Ajuntament de Barcelona continua actuant amb mà de ferro contra els pisos turístics il·legals. La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha anunciat aquest matí que el govern municipal sancionarà amb multes d'entre 30.000 i 600.000 euros 13 residències que operaven com a allotjaments turístics malgrat no tenir llicència. L'import que se'ls apliqui finalment variarà en funció dels beneficis que hagin obtingut a través d'aquesta activitat il·legal.

Les residències només tenien permís per acollir joves estudiants per a períodes prolongats de temps. En realitat, però, reservaven algunes places i les oferien a través de plataformes digitals de cerca d'allotjament per a estades curtes. D'aquesta manera, intentaven obtenir uns ingressos extra llogant habitacions a turistes. De les 13 residències detectades, quatre s'ubiquen a Ciutat Vella, quatre a Gràcia, una a Horta-Guinardó, dues a Sarrià-Sant Gervasi i dues més a l'Eixample i a Les Corts.

L'Ajuntament dictarà ara l'ordre a cada allotjament perquè deixi d'operar com a establiment turístic i se'ls incoarà un expedient sancionador. Sanz assegura que "nosaltres no volem estar multant constantment als que estan fent una activitat que no els pertoca", però ha insistit que "no hi poden haver sitacions encobertes al marge de la llei". La tinent d'alcalde ha recordat que els pisos turístics il·legals generen "queixes dels veïns i problemes de convivència" i ha remarcat que "s'ha d'aturar aquesta oferta il·legal i desmesurada".

L'estiu passat l'Ajuntament de Barcelona va desplegar un pla de xoc per actuar davant la ploriferació d'habitatges d'ús turístic que no tenien llicència. Des de llavors i fins al 31 d'octubre passat, el consistori ha emès un total de 709 ordres de cessament i ha obert més de 1.300 expedients sancionadors.
Arxivat a