Més de 1.500 persones participen a Barcelona en les activitats de la 8a Diada de la Rumba Catalana

La pluja no ha impedit que el recinte de la Fabra i Coats de Sant Andreu s'hagi omplert de gent per gaudir d'un estil que aspira a ser declarat per la Unesco Patrimoni Immaterial

Una veterana ballarina de rumba en un dels tallers organitzats en la Diada de la Rumba Catalana
Una veterana ballarina de rumba en un dels tallers organitzats en la Diada de la Rumba Catalana | ACN
Redacció
04 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:31h
La pluja d'aquest diumenge no ha impedit que la Fabra i Coats de Sant Andreu hagi estat ple durant la celebració de la 8a Diada de la Rumba Catalana. Els organitzadors apunten que les expectatives de públic s'han superat amb escreix amb la participació d'unes 1.500 persones que han volgut prendre part del tallers, sessions formatives o, simplement, de gaudir de les actuacions d'artistes i grups rumberos.

Activitats com el ball de la rumba i el de palmas ha reunit més de 350 participants, i el de guitarra més de 50 músics. L'entitat organitzadora, Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) destaca, a més, la gran varietat de públic i el fet que moltes famílies s'hagin acostat per gaudir de la jornada.

A banda dels tallers, s'ha fet la presentació del recopilatori El Noy: La Bomba Gitana i també s'ha exhibit una mostra sobre "Els Grans Noms de la Rumba". A la tarda ha arribat el torn de la música, amb l'actuació de Morostio, La República Rumbera, Rumba Tarumba, Rumba que Derrumba, Bananna Beach, Tupica, Sandunguera, Alma de Boquerón, Son de la Rambla i Set de Rumba. Durant el concert s'ha reconegut la trajectòria de Johnny Tarradellas i Xavier
Batllés, els quals FORCAT els ha anomenat Socis d'Honor de l'entitat. Durant la vetllada s'ha trobat a faltar la figura d'en Peret Reyes, que per problemes de salut no ha pogut estar a la cita.

L'associació ha destacat, una vegada més, el "moment dolç" que viu la rumba catalana, l'únic estil musical sorgit a Europa durant el segle XX i que va ser declarat per la Generalitat Patrimoni Cultural de Catalunya. El repte és ara esdevenir Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la Unesco, reconeixement que ja tenen els castellers o les Falles del Pirineu, i que enguany l'ha rebut un 'cosí-germà' d'aquest estil: la rumba cubana.
 
Arxivat a