Quatre sèries per començar (i acabar) durant aquest pont

"War and Peace", "The Night Manager", "The Night Of" i "The Crown", entre els imprescindibles d'aquest 2016

Una imatge de «War and Peace»
Una imatge de «War and Peace» | BBC
04 de desembre del 2016
Actualitzat el 05 de desembre a les 19:09h
El pròxim 12 de desembre s'anunciaran als candidats als Globus d'Or, uns guardons "en auge" des de l'esclat de les sèries. Si alguns voleu aprofitar aquest pont de finals d'any per posar-vos al dia, una bona opció per avançar feina és optar per les minisèries o les produccions amb només una temporada. Si sou de fer maratons, aquesta és la vostra. A continuació, quatre propostes de sofà i manta per aquest pont -de ben segur alguna d'elles, com a mínim, es postularà per guanyar un Globus d'Or-:


- War and Peace(Guerra i pau). Fotografia, vestuari i posada en escena, impecables.
Aquesta minisèrie de la BBC dirigida per Tom Harper -implicat també en l'aplaudida Peaky Blinders- adapta en sis capítols la novel·la homònima de León Tolstoi. Amb una duració total de 360 minuts (una hora per episodi) l'obra endinsa l'espectador en la Rússia de principis del segle XIX, durant la invasió francesa liderada per Napoleó. La mà esquerra de Harper, l'excel·lent interpretació dels actors -Paul Dano fa un paperàs- i la cuidada fotografia fan que qui la mira se submergeixi de ple en la història, que sap trobar l'equilibri entre la cruesa de les escenes bèl·liques i els tripijocs dels salons aristocràtics. Es pot veure a Movistar Plus. 


- The Night Manager (L'infiltrat). Espionatge de qualitat: la vida més enllà de James Bond.
Amb una duració similar a War and Peace (6 episodis de gairebé 60 minuts), la producció de Susanne Bier també basa el seu guió en una novel·la: el llibre de títol homònim de John Le Carré publicat el 1993. En aquesta ocasió, però, les seqüències se situen en un escenari molt més proper que ofereix una visió del que s'amaga rere la xarxa d'un traficant d'armes internacional i del servei d'intel·ligència britànic. Hugh Laurie, conegut per interpretar el doctor House, és l'encarregat de fer de carn i ossos Richard Onslow Roper, "el comerciant" milionari amb temperament imprevisible que odia perdre cap partida. Tom Hiddleston (High-Rise) és el seu "antagonista": Jonathan Pine, un treballador d'hotel reclutat per l'MI6. The Night Manager sap injectar tensió i intriga des del minut zero, que, al cap i a la fi, és el que un espera d'una història d'espionatge i traïcions. Ara bé, també és cert que la sèrie "abaixa" el ritme en els capítols centrals i prem l'accelerador -potser massa- en el desenllaç. Emesa per AMC Espanya. 


-The Night Of. Pels apassionats del thriller (agradarà als fans de The Wire).
Esplèndida minisèrie de l'HBO -vuit capítols que sumen 480 minuts en total- basada en una altra minisèrie: Criminal justice de la BBC. Originalment pensada per James Gandolfini, l'HBO es va quedar sense protagonista el 2013, quan el mític actor de Los Soprano va morir. Tot això, la productora va decidir continuar amb el projecte, encara que no li va ser fàcil. Robert de Niro, que havia acceptat formar part de l'obra, se'n va acabar desvinculant per "problemes d'agenda" i va tornar a deixar la companyia sense un dels seus protagonistes. Finalment, John Turturro (The Big Lebowski) es va fer amb el paper. The Night Of és una sèrie crimino-judicial que se centra en el cas de Nasir Khan: un novaiorquès que s'enfronta al sever sistema judicial dels Estats Units. Després d'una nit de festa amb una desconeguda, el protagonista es desperta i la troba morta. Així és com comença aquesta inquietant trama plena de secundaris de luxe: Michael Williams (The Wire), Peyman Moaadi (Nader y Simin, una separación) i Bill Camp (Love & Mercy). Un guió intel·ligent, una brillant posada en escena i una subtrama al nivell de la història principal, converteixen The night of en un imprescindible. Es pot veure a la plataforma d'HBO.


-The CrownQuan la realitat supera la ficció. Interpretacions brillants. 
La "joia" de la corona de Netflix. La sèrie, basada en la vida de la reina Isabel II d'Anglaterra, és una de les més cares de la història: la seva primera temporada- 10 episodis- ha costat prop de 120 milions d'euros, i es nota. Fotografia impecable, actors excel·lents i una banda sonora i direcció de categoria. The Crown ofereix escàndols, lluites de poder i intrigues polítiques, en resum: escampa els "draps bruts" de la monarquia britànica. Si bé Claire Foy (Isabel II) fa una gran interpretació, cal destacar el paper dels personatges secundaris, un dels pilars d'aquesta superproducció. I és que en alguns episodis John Lithgow, que encarna Winston Churchill, acapara tota l'atenció. Molt recomanable. Es pot veure a la plataforma de Netflix.
Arxivat a