Enfrontament entre manifestants a la Ciutat de la Justícia pel judici a Garganté

El regidor de la CUP s'enfronta a tres mesos de multa per haver coaccionat presumptament un metge per tal que s'inclogué en el cas d'un manter lesionat

Agents de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra a la Ciutat de la Justícia
Agents de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra a la Ciutat de la Justícia | Isaac Meler
Isaac Meler / Roger Font
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:13h

La Ciutat de la Justícia acull aquest dijous al matí el judici al regidor de la CUP de Barcelona, Josep Garganté, per un presumpte delicte lleu de coaccions a un metge del Centre Peracamps del barri del Raval. La vista es produeix després que l'Audiència de Barcelona desestimés un recurs on la Fiscalia demanava que se'l jutgés per un delicte de coaccions menys greu.

Diverses entitats i personalitats de l'esquerra independentista com els diputats i exdiputat David Fernàndez, Mireia Vehí o Joan "Nana" Garriga, o els regidors Maria Rovira i Maria José Lecha han volgut mostrar el seu suport al regidor amb proclames com "torturadors". També s'hi han acostat, per altra banda, sindicats de la Guàrdia Urbana demanant-ne la dimissió.

Els fets

El facultatiu va denunciar Garganté perquè el 23 de març va discutir amb ell i va insistir que canviés l'informe que havia fet sobre un manter lesionat durant una actuació policial, i en comptes de posar que havia caigut escrivís que havia estat empès i agredit. Garganté s'enfronta a una pena de multa d'un a tres mesos.

L'incident es va produir quan a primera hora de la tarda la Guàrdia Urbana va intentar dissoldre una concentració de venedors ambulants irregulars. Segons l'atestat policial, "la dispersió massiva de diverses persones" va suposar que un dels venedors subsaharians resultés lesionat. Allà va ser atès per un metge que, cap a les 8 del vespre, va rebre la visita de Garganté i diverses persones no identificades que van discutir amb ell perquè canviés l'informe mèdic, cosa a la qual el metge es va oposar, segons la seva versió.
 

Agents de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra a la Ciutat de la Justícia Foto: Isaac Meler

Arxivat a