Joves, artistes i convidats a la festa del pop

El grup L'artista convidat, amb membres entre els 18 i els 23 anys, debuta amb "Benvolguda essència"

L'artista convidat, en una imatge d'arxiu
L'artista convidat, en una imatge d'arxiu | L'artista convidat
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:50h
Són joves, de 18 a 23 anys. Toquen junts, riuen sovint, els agrada el que fan. A diferència de tants d'altres amb qui comparteixen manera de viure, han tirat endavant un somni. Es diuen L'Artista Convidat i acaben de debutar amb el disc Benvolguda essència (Audiovisuals de Sarrià 2016), un àlbum d'onze cançons "on, literalment, hi ha la nostra essència i és la nostra carta de presentació", diuen. De fer versions a presentar les seves composicions, el camí es va accelerar quan guanyen un concurs a Andorra, i la resposta del públic és tan bona com per decidir continuar.
 
El fil on estirar van ser grups com Mumford & Sons o The Lumineers, Cesk Freixas o Els Amics de les Arts, a partir d'unes sonoritats folk que tenen, al mateix temps, un accent pop molt marcat. "Escoltem de tot, però el punt on ens trobem és al folk britànic", constaten. Amb aquest primer disc, L'artista convidat fa un recorregut per diverses situacions que una persona es pot trobar al llarg de la vida, "coses que per a nosaltres tenen importància, escrites a la manera de capítols" i amb la il·lusió que hi hagi algú que les escolti i se les faci seves.
 

Entre els onze talls, cançons amb històries com 68, "la cançó on posem més sentiment i més part nostra", o Origen, una cançó que en directe provoca que se'ls escapi "un somriure de felicitat". El disc ha estat produït musicalment per Victor Nin i compta compta amb les col·laboracions de Cesk Freixas (veu a Amb els seus ulls), Victor Nin (guitarra a Eleleku) i Raimon Iniesta (percussions), sent Origen, precisament, el primer senzill, "una cançó plena d’energia positiva per encoratjar a tots els qui, com nosaltres, estan lluitant per aconseguir alguna fita i complir els seus propòsits", subratllen.
 
Cinc cançons i un curtmetratge
 
Sense defugir aspectes conceptuals, de més llarg recorregut, L'artista convidat explica que ha concebut cinc cançons del disc com un recorregut audiovisual. Idil·li d'un far, Il·lumina't, Origen, Entre tu i jo i 68 han estat pensades com un tot en què els videoclips formaran un curtmetratge. "El primer explica una història i cada cançó completa la història, en gran", expliquen. Origen és el capítol 3, jugant a fer un trencaclosques, "com passa amb Star Wars". La singularitat de tot plegat és que cada videoclip és enregistrat per ells mateixos amb un iPhone. Noves vies de fer, noves maneres, i tot el futur per endavant.