El Govern admet que «no hi ha previsió possible» sobre l'aprovació dels pressupostos amb la CUP

Junqueras evita referir-se a hipotètiques demandes dels anticapitalistes per apujar l'IRPF i altres impostos durant la negociació al Parlament per aprovar els comptes | "No em correspon especular", assegura el vicepresident en la presentació pública dels pressupostos

Junqueras, amb els pressupostos 2017
Junqueras, amb els pressupostos 2017 | ACN
29 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:09h
"No hi ha previsió possible" sobre l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2017 gràcies al suport de la CUP. En aquests termes s'ha expressat aquest dimarts el vicepresident Oriol Junqueras després de presentar públicament els comptes per a l'any vinent al Parlament. "No sé què faran els altres grups", ha indicat Junqueras, que ha evitat fer qualsevol especulació al respecte.

Els anticapitalistes, soci preferencial de Junts pel Sí en clau de procés, es van queixar la setmana passada del fet que no hi havia la seva "petjada" en els comptes. Sobre la possibilitat que s'introdueixin modificacions fiscals durant el tràmit parlamentari -tenint en compte que la CUP vol apujar l'IRPF, l'impost de patrimoni i el de successions-, Junqueras tampoc s'ha mullat. "Si algú té alguna cosa a aportar, ja ho comprovarem", ha indicat.

Més o menys optimisme

El vicepresident econòmic ha indicat, després de reunir-se amb tots els grups, que no estaria justificat "tenir més o menys optimisme" a l'hora de valorar si els comptes tiraran endavant o no. "No sé què faran. Cadascú optarà pel que cregui més oportú", ha ressaltat Junqueras en roda de premsa.

Aquest missatge contrasta amb l'optimisme d'altres membres del Govern, com és el cas de l'exhibit la setmana passada per la consellera de la Presidència, Neus Munté. El president Carles Puigdemont, en les seves intervencions públiques, manté que cal mantenir la "cadena de confiances" arrencada a finals de setembre.