Justice, Moderat, Eric Prydz i De La Soul, primers reclams del Sónar 2017

El festival barceloní ha confirmat aquest dimarts 22 artistes per la 24a edició, que tindrà lloc del 15 al 17 de juny | Com a novetat, el Sónar+D s'ampliarà un dia i se centrarà en la realitat virtual

Sónar de Nit, en l'edició 2016
Sónar de Nit, en l'edició 2016 | José M. Gutiérrez
Redacció
29 de novembre del 2016
Actualitzat el 12 de juny del 2017 a les 15:02h

La 24a edició de Sónar Barcelona, que tindrà lloc del 15 al 17 de juny entre la Fira de Montjuïc i la Fira Gran Via, oferirà més de 150 actuacions. Entre els primers noms confirmats hi trobem Justice, Nicolas Jaar, Moderat, Eric Prydz, De La Soul, Nosaj Thing + Daito Manabe, Nina Kraviz, Clams Casino, Fat Freddy's Drop, The Black Madonna, Amnesia Scanner, Cashmere Cat, Damian Lazarus, Forest Swords, GAIKA, Kinder Malo & Pimp Flaco, LCC, Nadia Rose, Soulection, Stööki Sound i Tommy Cash.

A banda d'aquests noms, el Sónar també viurà l'estrena a nivell estatal a L’Auditori de Death Speaks, de David Lang, el diumenge 18 de juny. Es tracta d'un cicle de cinc cançons, interpretades pel col·lectiu de pop avantguardista Stargaze, en què es dóna veu a la mort a partir d’una selecció de textos de diversos lieder de Franz Schubert. Sónar de Nit comptarà amb un nou xou del duet francès Justice, un desplegament visual i escènic per presentar el seu nou àlbum Woman. Nicolas Jaar torna al Sónar amb el nou treball Sirens0, i l'espectacle audiovisual del trio alemany Moderat també actuaran al festival. L'espectacle del suec Eric Prydz es farà un lloc al SonarClub.

De La Soul, el llegendari grup de hip hop, presentarà en directe el seu primer àlbum deu anys després, els neozelandesos Fat Freddy’s tornaran al Sónar per partida doble el divendres al SonarVillage i el dissabte al SonarPub. A més, el festival comptarà amb dos dels DJ estrella del panorama internacional: la russa Nina Kraviz i The Black Madonna, que en la propera edició del certamen actuarà al Sónar de Nit, després que l'any passat es fes un lloc al Sónar de Dia.
 

Sónar de Nit, el 2016 Foto: José M. Gutiérrez


Sónar+D s'ampliarà un dia

Sónar+D 2017 tindrà lloc el 14, 15, 16 i 17 de juny i s'ampliarà un dia. Per primera vegada, el 5è Congrés Internacional de Cultura Digital i Tecnologies Creatives del Sónar obrirà les portes en exclusiva per a professionals acreditats el dimecres, un dia abans de l'inici del festival. Sónar també confirma la conferència del japonès Daito Manabe, un dels creadors digitals més reconeguts pel seu ús expressiu de la tecnologia, juntament amb Motoi Ishibashi.

La realitat virtual es convertirà en un dels pilars protagonistes de Sonar+D el 2017. El seu programa amplia l'oferta d'activitats amb workshops, taules rodones i experiències immersives, entre las quals hi participarà Google de la mà de la seva responsable de cinematografia VR Jessica Brillhart. Abordarà, així, les possibilitats narratives de la realitat virtual i de l'equop de Jump, el sistema de rodatge 360º de Google.

En paral·lel, el laboratori de Realitat Virtual de les Nacions Unides, UNVR.org, estarà representat per Gabo Arora, el seu director creatiu, que treballa per a la visibilització de la realitat de les poblacions més vulnerables del planeta a través de documentals immersius.
 

Sónar de Nit. Foto: José M. Guitérrez

Arxivat a