VÍDEO Dream Team, un somni que va canviar el futbol

Un 29 de novembre de l'any 1899 naixia el Futbol Club Barcelona

29 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:03h



 L'aniversari

Un 29 de novembre de l'any 1899 naixia el Futbol Club Barcelona. Per mi és el millor del món, però hi pot haver altres opinions. L'entitat ha aconseguit, tant en el futbol com en les seves seccions, desenes de títols. Cap dels més importants se li ha resistit.

El Barça ha estat també un símbol que ha servit per donar empara a reivindicacions socials i polítiques, i no ha estat aliè als moviments polítics i socials del país. Jugadors com Samitier, Kubala, Cruyff, Maradona, Guardiola, Koeman, Ronadinho, Xavi o Messi han marcat les èpoques daurades i plenes de copes des que un suís resident a Barcelona, Joan Gamper, va fundar el club al gimnàs Solé.

El documentalFC Barcelona Confidencial explicava el funcionament del club per dins quan el presidia Joan Laporta, anys en què va fer un important salt en tots els àmbits.

També és bo recordar el Dream Tream de Johan Cruyff, que va revolucionar el joc del Barça i va marcar un canvi dràstic de rumb a la història del club. Amb motiu dels 25 anys de la primera lliga del Dream Team, Barça TV va produir un documental que repassava les claus d'aquell magnífic equip, amb Koeman, Stoichkov, Txiki Begiristain o Romario, i que portava per títol Dream Team: el somni que va canviar el futbol.


​EL DESPERTADOR: Comença el dia amb l'explicació del subdirector de NacióDigital de les claus informatives de la jornada.

Vols rebre El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? Fes clic aquí per subscriure't-hi.