El PSC alerta Puigdemont que seria una «irresponsabilitat» no anar a la reunió de presidents autonòmics

El secretari d'Organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, titlla de "ridícul" l'increment de 120 milions d'euros en despesa social dels pressupostos

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, en roda de premsa
El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, en roda de premsa | Sara González
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:41h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja va dir que no assistiria a la conferència de presidents autonòmics de l'estat espanyol. També el Govern es planteja deixar buida la cadira a la reunió del consell de política fiscal i financera d'aquest dijous i no participar tampoc en una eventual negociació del nou finançament. Davant d'aquest allau d'absències, el PSC ha alertat Puigdemont que seria "un greu error" i una "deixadesa de les seves funcions" el fet que no participi en aquestes taules de diàleg amb el govern espanyol. "Els catalans mereixen que hi vagi per defensar els seus interessos", ha reivindicat el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa.

El dirigent socialista, però, ha evitat pronunciar-se sobre si el seu partit està disposat a participar d'una acció conjunta amb PP i Ciutadans per demanar una reunió al govern espanyol alternativa en cas que Puigdemont deixi la cadira buida. "Farem tot allò que estigui al nostre abast per facilitar o garantir que Puigdemont assisteix a la conferència i que la veu dels catalans se senti representada", ha afirmat Illa.

Sobre el projecte de pressupostos que el Govern aprovarà aquest dimarts, el PSC ha titllat de "ridícul" l'increment de 120 milions d'euros en despesa social que contemplen pel 2017. Illa ha defensat el mateix projecte que Catalunya Sí que es Pot: aconseguir un augment dels ingressos d'uns mil milions d'euros reformant l'impost de successions i donacions i incrementant el tram autonòmic de l'IRPF per a les rendes més altes. Segons el dirigent socialista, els comptes posaran de manifest "l'escassa capacitat influència" que, al seu judici, té la CUP en la confecció dels pressupostos.