El PDECat descarta retocar els pressupostos en el tràmit parlamentari

Marta Pascal, coordinadora general del partit, assegura que el projecte ja està "molt treballat" amb la CUP i Junts pel Sí | Celebra que els anticapitalistes hagin "entès" que no cal "estigmatitzar" els qui "generen riquesa al país" | La formació manifesta la seva incomoditat amb els "homenatges" a Fidel Castro

28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:58h

Artur Mas, Marta Pascal i Carles Puigdemont han presidit la reunió del comitè nacional del PDECat. Foto: ACN


"No hi ha d'haver més modificacions". Aquesta ha estat una de les frases que ha pronunciat aquest dilluns Marta Pascal, coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), durant la roda de premsa posterior a la primera reunió del comitè nacional de la formació hereva de Convergència. "El projecte ja està molt treballat amb la CUP i Junts pel Sí", ha determinat Pascal, que al mateix temps ha insistit que no es demana un "xec en blanc" als anticapitalistes.

"Deixem que el Parlament faci la feina", ha apuntat la coordinadora general dels nacionalistes, que ha celebrat que la CUP hagi "entès" que no cal "estigmatitzar" els qui "generen riquesa en aquest país". Es referia a la presentació conjunta d'una llei feta entre els anticapitalistes i Junts pel Sí destinada a gravar els actius no productius de les persones jurídiques. El PDECat ja ha fet saber que no vol apujar IRPF, l'impost de patrimoni i el de successions en el tràmit parlamentari dels comptes, que sortiran demà del Govern.

També en clau econòmica, Pascal ha insinuat que el Govern no hauria d'anar a la reunió del consell de política fiscal i financera que se celebra aquest dijous. La dirigent nacionalista ha destacat que cal una relació "bilateral" amb l'Estat per afrontar demandes concretes, com ara el referèndum o els 46 compromisos pendents entre administracions.

L'herència de Castro

La negociació dels comptes s'ha solapat amb els homenatges a Fidel Castro, líder cubà mort aquest cap de setmana. Davant del fet que la CUP es desplaci a l'illa per participar en el record a la figura del dirigent revolucionari, Pascal ha apuntat que no comparteixen la "complicitat d'alguns grups amb un règim dictatorial". Preguntada sobre si això enterboleix la negociació dels comptes, la coordinadora general del PDECat ha insistit que calen "grans dosis de generositat" per tirar endavant el procés.

Pascal també ha volgut fer notar la "incomoditat" dels nacionalistes amb els elogis que han arribat per part de Dolors Bassa, consellera de Treball, o de Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde de Barcelona, respecte la figura de Castro. "No ens volem emmirallar en aquest model", ha apuntat la coordinadora general del PDECat.