L'USTEC convocarà vaga a les escoles si no es contracten 6.000 mestres el 2017

Ramon Font, portaveu nacional del sindicat majoritari al sector educatiu català, condiciona la pau social a complir una reivindicació que xifra en 80 milions d'euros | Puigdemont va anunciar que s'incorporarien 2.000 nous docents

Redacció
27 de novembre del 2016
Actualitzat el 29 de novembre a les 7:31h
O contractar 6.000 nous professors o vaga al sector educatiu. Aquest és el dilema que planteja l'USTEC, el sindicat majoritari en l'ensenyament català. Així ho assenyala Ramon Font, el seu portaveu nacional, en un article publicat a NacióDigital. A “Redreçar l'educació”, el portaveu de l'USTEC xifra aquesta mesura en 80 milions, un increment que recorda que queda lluny de l'aportació necessària per tal que el pressupost educació suposi el 6% del PIB  –tal i com marca la LEC- i pel qual serien necessaris 9.000 milions. Puigdemont, al debat de política general, va anunciar la contractació de 2.000 docents.

“6.000 docents més permeten preparar millor les classes, coordinar-se millor i atendre millor l'alumnat i famílies. L'increment de l'horari lectiu es va fer en una situació d'excepcionalitat econòmica que no es correspon al moment actual. És el cinquè curs que l'estem patint”, argumenta Font en l'article a NacióDigital.

“La diferència entre contractar 6.000 docents més o no contractar-los, és la mateixa que defensar que uns pressupostos estan en la línia correcta per a començar a redreçar l'educació del país o haver de convocar una vaga contra aquests pressupostos en plena tramitació”, deixa clar Font. “Pel bé del país i del seu futur, esperem que el Govern i el Parlament entenguin que 6.000 docents més només poden aportar guanys i benestar”, conclou el portaveu del sindicat educatiu.
Arxivat a