Castro, en deu imatges de la història

Repàs de diferents moments del líder cubà durant el seu mandat: des de l'assalt al Quarter de Montcada a Santiago de Cuba, el 1953, fins a la trobada amb el president iranià uns mesos abans de la seva mort

A L'Havana en una marxa per a les víctimes de l'explosió de la Coubre. Castro a l'esquerra i Che Guevara a centre
A L'Havana en una marxa per a les víctimes de l'explosió de la Coubre. Castro a l'esquerra i Che Guevara a centre | Wikicommons
Redacció
26 de novembre del 2016
Actualitzat el 27 de novembre a les 8:09h
1953
 

Castro declarant davant del coronel Chabiano, cap militar de Montcada (1953) Foto: Wikimedia Commons


El Moviment 26 de Juliol (M-26-J) va ser una organització política i militar cubana creada informalment el 1953, per un grup liderat per Fidel Castro, que va atacar les casernes de l'exèrcit a Santiago de Cuba per tal d'enderrocar el dictador Fulgencio Batista. A la imatge, Castro després de l'atemptat contra el quarter

1959
 

Fidel Castro i Camilo Cienfuegos abans de jugar un partit de beisbol (1959) Foto: Wikimedia Commons
 

El terme "Barbuts" –que llueixen a les samarretes– va ser encunyat per descriure a les forces rebels de la Revolució Cubana.  
 

Fidel Castro signa com a Primer Ministre de Cuba (1959). Foto: Wikimedia Commons


Castro va arribar al poder després d'encapçalar la revolució cubana, que va triomfar l'1 de gener de 1959, derrocant el règim de Fulgencio Batista. Va ser nomenat primer ministre el 27 de febrer del mateix any, pel president Manuel Urrutia.

1960
 

A L'Havana en una marxa. Castro, a l'esquerra, i Che Guevara al centre. Foto: Wikimedia Commons


La foto va ser presa el 5 de març de 1960, a l'Havana, en una marxa de servei commemoratiu per a les víctimes de l'explosió de La Coubre, un vaixell belga que va ser sabotejat al port de la capital cubana.

1961
 

Fidel Castro es troba amb l'astronauta Iuri Gagarin Foto: Wikimedia Commons


Iuri Gagarin va ser el primer astronauta a viatjar a l'espai exterior, el 12 d'abril de 1961. Uns mesos més tard, va passar per L'Havana i va conèixer al líder cubà en un acte multitudinari.

1971
 

Fidel Castro a Xile (1971) Foto: Wikimedia Commons


Després de set anys sense sortir de L'Havana, el 10 de novembre de 1971, el líder cubà viatja a Santiago de Xile i és rebut per una multitud.   

1986
 

El líder cubà entrevistat per Ali Akbar Abdolrashidi a Zimbabwe (1986) Foto: Wikimedia Commons


El President Fidel Castro de Cuba va acceptar ser entrevistat pel periodista iranià, Ali Akbar Abdolrashidi, en 1986, a Harare (Zimbabwe), durant la VIII Cimera dels Països No Alineats.  

2000
 

Vladimir Putin i Fidel Castro a L'Havana (2000) Foto: Wikimedia Commons


"Decidim construir una relació entre els nostres països basada en els càlids sentiments i les relacions d'alt nivell que ja existeixen", va dir el president Vladimir Putin, després de reunir-se amb el president cubà. Era la primera benvinguda a Cuba d'un líder rus des del Col·lapse soviètic, el 1991.

2013
 

Raúl i Fidel Castro amb l'expresidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner Foto: Wikimedia Commons


L'expresidenta argentina va visitar Cuba, el gener del 2013. La cita va ser unes hores abans de trobar-se amb els familiars del President de Veneçuela, Hugo Chávez, qui en aquell moment estava internat en un hospital de l'Havana.

2016
 

Fidel Castro amb el president iranià Hassan Rouhani (2016) Foto: Wikimedia Commons


La imatge és del setembre d'aquest any, un mes després de l'aniversari de Fidel Castro. "La visita de President de l'Iran a Cuba és expressió d'amistat i reforçarà els llaços econòmics entre ambdues nacions", va recollir el diari Juventud Rebelde.
Arxivat a