Barcelona encén els llums de Nadal amb una invitació a somiar

Els principals eixos comercials reclamen ampliar l'horari i el calendari de l'enllumenat nadalenc

L'encesa de l'enllumenat nadalenc l'ha encapçalat l'alcaldessa, Ada Colau
L'encesa de l'enllumenat nadalenc l'ha encapçalat l'alcaldessa, Ada Colau | Ajuntament de Barcelona
Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 21:00h
Barcelona ha encès aquest dijous els llums de Nadal amb un acte simbòlic en el qual la seva conductora, l'actriu Mercedes Sampietro, ha convidat els ciutadans a somiar, i a fer-ho pensant en els altres i amb els altres, perquè els somnis creixen quan es comparteixen, ha informat Europa Press.

En un acte a l'encreuament de la ronda Sant Pau amb l'avinguda Paral·lel al costat de l'alcaldessa, Ada Colau, i de la gran ballarina que serà icona de les festes, Sampietro ha explicat que cada bombeta dels llums representa un somni davant els centenars de ciutadans que han seguit l'esdeveniment, la primera encesa de llums amb un espectacle creat especialment per a l'ocasió.

El tinent d'alcalde de Cultura Jaume Collboni ha destacat en declaracions als periodistes que "la idea és, a partir dels regals i els somnis, construir una història fins a la Nit de Reis, que explicarà la ballarina", que ha sortit d'una gran caixa de regal i que estarà després a la plaça Catalunya, i també a la cavalcada de Reis. L'espectacle és un treball artístic de les companyies d'arts escèniques Antiga i Barbuda, Efímer i José Menchero. També hi han participat ballarins de la companyia Brodas Bros de dansa urbana.

L'acte ha començat amb una cançó defensant que el Nadal és molt més que torrons, pels seus "petons i emocions", i ha continuat amb l'actuació de ballarins dins també de caixes de regal, que s'han obert abans que ho fes la de la gran ballarina, que ha acabat subjectant una bombeta mentre volava confeti quan els llums s'han encès.

La queixa dels comerciants

Els principals eixos comercials, agrupats a la Fundació Barcelona Comerç i a Barcelona Oberta, han reclamat aquest mateix dijous en un comunicat legislar a favor d'una ampliació horària i del calendari de l'enllumenat nadalenc i que es permeti, com a mínim, mantenir enceses les il·luminacions fins a la 01.00h de matinada en els dies en els quals és obligat apagar-les a la mitjanit.

La il·luminació nadalenca s'encendrà cada dia fins al 6 de gener de matinada al llarg de gairebé 100 quilòmetres de carrers. L'Ajuntament hi ha destinat 810.000 euros en subvencions, i s'han encès un dia abans que obri al públic el pessebre instal·lat de la plaça Sant Jaume, que ret homenatge al poeta Josep Vicenç Foix, del qual l'any que ve se'n compleix el 30 aniversari de la seva mort.
Arxivat a