24
de novembre
del
2016
Actualitzat
el
22
de novembre
del
2017
a la
13:13h
Catalunya és un país amb 76 estrelles Michelin. Amb la incorporació del Céleri, la Boscana, l'Antic Molí, Xerta i Ca l'Arpa, la xifra de restaurants guardonats arriba als 54. A més, Catalunya amplia el club d'establiments triestrellats: al Celler de Can Roca i el Sant Pau s'hi suma el Lasarte, el primer restaurant de Barcelona que obté la màxima distinció.
La Guia Michelin 2017, una de les referències imprescindibles del món gastronòmic, va fer públic ahir al vespre el repartiment anual de les estrelles. En una presentació a l'Àgora de Girona, a l'espai Mas Marroch dels germans Roca, la llista va donar a conèixer els cinc restaurants catalans que s'estrenen: els barcelonins Céleri i Xerta, el gironí Ca l'Arpa, el lleidetà La Boscana i el tarragoní L'Antic Molí.
Per altra banda, va incorporar en l'olimp culinari de les tres estrelles el Lasarte de Barcelona, una aposta de Martín Berasategui que dirigeix als fogons el xef Paolo Casagrande. El Celler de Can Roca dels germans Roca i el Sant Pau de Carme Ruscalleda mantenen els seus tres estels. La xifra d'establiments amb dues estrelles perd el Lasarte, però manté l'Abac, l'Enoteca i el Moments de Barcelona; Les Cols d'Olot i el Miramar de Llançà.
En total, Catalunya concentra fins a 75 estrelles Michelin, repartides entre 54 establiments. Barcelona és una autèntica capital gastronòmica amb 30 distincions en 23 restaurants. Només el Saüc, tancat el gener d'aquest any, cau de la llista.
Totes les estrelles Michelin de Catalunya |
---|
Tres estrelles Michelin (tres restaurants) El Celler de Can Roca (Girona). Xefs: germans Roca Sant Pau (Sant Pol de Mar, el Maresme). Xef: Carme Ruscalleda Lasarte (Barcelona). Xefs: Martín Berasategui i Paolo Casagrande Dues estrelles Michelin (cinc restaurants) Abac (Barcelona). Xef: Jordi Cruz Miramar (Llançà, Alt Empordà). Xef: Paco Pérez Les Cols (Olot, Garrotxa). Xef: Fina Puigdevall Enoteca (Barcelona). Xef: Paco Pérez Moments (Barcelona). Xef: Raül Balam Una estrella Michelin (46 restaurants) Disfrutar (Barcelona). Xef: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch Hoja Santa (Barcelona). Xef: Albert Adrià i Paco Méndez Hotel Restaurant Empòrium (Castelló d'Empúries, l'Alt Empordà). Xef: Salvador, Màrius i Joan Jordà Tresmacarrons (el Masnou, Maresme). Xef: Miquel Aldana Pakta (Barcelona). Xef: Albert Adrià Tickets (Barcelona). Xef: Albert Adrià Malena (Gimenells, Segrià). Xef: Josep Maria Castaño L’Ó (Sant Fruitós de Bages, el Bages). Xef: Jordi Llobet Les Moles (Ulldecona, Montsià). Xef: Jeroni Castell Casamar (Llafranc, Baix Empordà). Xef: Quim Casellas Alkimia (Barcelona). Xef: Jordi Vilà Caelis, Hotel Palace (Barcelona). Xef: Romain Fornell Cinc Sentits (Barcelona). Xef: Jordi Artal Dos Cielos, Hotel Melià (Barcelona). Xef: Javier i Sergio Torres Gaig (Barcelona). Xef: Carles Gaig Hisop (Barcelona). Xef: Oriol Ivern Hofmann (Barcelona). Xef: Mey Hofmann Fonda Sala (Olost, Osona). Xef: Toni Sala Moo, Hotel Omm (Barcelona). Xef: Juan Pretel Via Veneto (Barcelona). Xef: Josep i Pere Monje Els Casals (Sagàs, Berguedà). Xef: Oriol Rovira L’Angle (Barcelona). Xef: Jordi Cruz Capritx (Terrassa, Vallès Occidental). Xef: Artur Martínez Estany Clar (Cercs, Berguedà). Xef: Josep Xandri Can Jubany (Calldetenes, Osona). Xef: Nandu Jubany La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar, Selva). Xef: Xavier Lores Ca L’Enric (La Vall de Bianya, Garrotxa). Xef: Jordi Juncà Bo.Tic. (Corçà, Baix Empordà). Xef: Albert Sastregener Massana (Girona). Xef: Pere Massana La Fonda Xesc (Gombrèn, Ripollès). Xef: Francesc Rovira Els Tinars (Llagostera, Gironès). Xef: Marc Gascons Torreó de L’Indià (Xerta, Baix Ebre). Xef: Fran López Rincón de Diego (Cambrils, Baix Camp). Xef: Diego Campos Can Bosch (Cambrils, Baix Camp). Xef: Joan Bosch Fogony (Sort, Pallars Sobirà). Xef: Zaraida Cotonat Les Magnòlies (Arbúcies, la Selva). Xef: Víctor Trochi Dos Palillos (Barcelona). Xef: Albert Raurich Koy Shunka (Barcelona). Xef: Hideki Matsuhisa Lluerna (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès). Xef: Víctor Quintillà Nectari (Barcelona). Xef: Jordi Esteve Els Brancs (Roses, Platja de Canyelles Petites, Alt Empordà). Xef: Javier Cabrera Céleri (Barcelona). Xef: Xavier Pellicer La Boscana (Bellvís, Lleida). Xef: Joel Castanyé L’Antic Molí (Ulldecona, Tarragona). Xef: Vicent Guimerà Xerta (Barcelona). Xef: Fran López Ca l’Arpa (Banyoles, Girona). Xef: Pere Arpa |
D'esquerra a dreta, Paolo Casagrande, Martín Berasategui i el cap de sala del Lasarte Barcelona, Joan Carles Ibáñez. Foto: ACN