La intervenció «top secret» de Francesc Homs al Congrés dels Diputats

El cap de files del PDECat a Madrid insisteix que el sobiranisme "tornarà a fer" el que ja va passar al 9-N, que és "posar les urnes" | Assegura que ser aforat li genera "indefensió", perquè el Suprem no admet cap recurs de cassació

Francesc Homs, cap de files del PDECat a Madrid
Francesc Homs, cap de files del PDECat a Madrid | Adrià Costa
22 de novembre del 2016
Actualitzat el 23 de novembre a les 10:03h
Francesc Homs, cap de files del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), ha fet pública a través de Twitter la intervenció que ha fet a porta tancada davant del Congrés dels Diputats en el debat sobre el tràmit parlamentari del suplicatori necessari per ser jutjat davant del Tribunal Suprem pel procés de participació del 9-N. "No només ho tornaríem a fer, sinó que ho tornarem a fer", ha insistit Homs en el seu discurs.

"Voler jutjar algú per posar les urnes és un despropòsit", ha determinat l'exconseller de la Presidència, que ha destacat la "debilitat" de l'Estat. Homs s'ha mostrat partidari d'eliminar completament els aforaments i ha posat de manifest que, en el seu cas, tenir aquesta condició el perjudica perquè davant del Suprem no val "cal recurs de cassació". El dirigent nacionalista manté que el procés judicial contra el 9-N només està pensat per "passar comptes" amb el sobiranisme.

Alteració del Congrés

L'exconseller de la Presidència ha insistit que la decisió d'aprovar el suplicatori "altera" el funcionament del Congrés dels Diputats, i ha apuntat que posar les urnes "no hauria de ser delicte" enlloc. Homs ha tancat la seva intervenció ressaltant que la solució, a Catalunya, passa per posar les urnes i per votar. "No s'entestin a negar la realitat", ha destacat el dirigent nacionalista.

Homs també s'ha volgut referir a les converses entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, exdirector de l'Oficina Antifrau a Catalunya. "Això la Fiscalia t'ho afina", ha rememorat l'exconseller citant un passatge de la conversa, i ha indicat que ell mateix formava part del contingut d'aquelles reunions.