La CUP reclama tancar el Circuit de Montmeló

CSQEP també assegura que "un esport que va de cremar combustible fòssil no té massa lògica" quan s'està impulsant una llei de canvi climàtic

22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:33h

Cursa al Circuit de Catalunya. Foto: Marc Calvo

La CUP considera que s'ha de tancar el Circuit de Montmeló. "La inversió pública per una activitat de dos dies a l'any suposa pèrdues per a l'erari públic que estan fora de tota ètica", ha sentenciat la diputada de la CUP Mireia Boya. Ho ha dit just el dia en què el Govern ha aprovat una ampliació de capital de més de 7,5 milions d'euros a través d'Avançsa per a la societat que gestiona el traçat i les instal·lacions del circuit per garantir la seva estabilitat financera.

Boya ha insistit que els "suposats guanys" que s'obtenen amb l'obertura del circuit dos cops a l'any "no compensen" la inversió que estan obligats a fer tant la Generalitat com els ajuntaments afectats.

També la diputada de Catalunya Sí que es Pot Hortènsia Grau ha defensat que "un esport que va de cremar combustible fòssil no té massa lògica". Des del seu punt de vista, no es pot estar a favor d'impulsar una llei per combatre el canvi climàtic i, al mateix temps, "no fer coses que estan a les mans" dels responsables polítics. No fer-ho, ha dit, seria "hipòcrita".
 

Els diputats de la CUP Albert Botran i Mireia Boya. Foto: ACN