​Barcelona imposa quatre multes de 315.000 euros a la Sareb, BBVA i Santander per tenir pisos buits

Canvia el procediment per sancionar més de pressa i rebaixar el procés uns cinc mesos

Redacció
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:36h

El regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


L'Ajuntament de Barcelona ha sancionat amb 315.000 euros tres grans tenidors d'habitatges –la Sareb, coneguda com el "banc dolent"; el BBVA i el Banc Santander- per disposar de quatre pisos buits a la ciutat i no haver-los posat en lloguer ni cedit durant el procés en el qual els han imposat tres multes coercitives, amb una primera de 5.000 euros, una segona de 10.000 i una tercera de 15.000. La Sareb té dos pisos buits al districte de Sant Martí, i el BBVA i el Santander en tenen un cadascun a Nou Barris.

El regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, ha concretat en roda de premsa que alguns dels grans tenidors han pagat les multes coercitives, mentre que altres no ho han fet, però ha ressaltat que, de totes maneres, se'ls imposa la sanció perquè no han donat un ús social als habitatges pels quals s'ha obert l'expedient, ha informat Europa Press.

Ha detallat que el 2015 es van iniciar 64 procediments per habitatge buit, i que el 2016 se n'han impulsat 143 més, amb la qual cosa s'han arribat als 207 expedients, que es troben en fase de tramitació, i dels quals 13 estan en la fase de la primera multa –de 5.000 euros-, cosa que han recorregut deu d'ells.

D'altra banda, vuit processos es troben en la fase de la segona multa, de 10.000 euros, que ha estat recorreguda per cinc d'ells, mentre que dos estan en la tercera multa, de 15.000, que de moment no ha estat recorreguda, ha dit Montaner, que ha explicat que vuit pisos han acabat el procés: els quatre sancionats, i quatre més que han estat cedits.

Canvi de procediment a l'hora de sancionar

Ha anunciat que l'Ajuntament canviarà el procediment per sancionar grans tenidors per habitatges buits, passant de la primera multa coercitiva de 5.000 euros a la sanció de 315.000, amb la qual cosa es podria reduir el procés uns cinc mesos, quan l'actual de tres multes supera els 18 mesos.

Montaner, que ha ressaltat que emmarquen aquestes sancions a la llei d'habitatge catalana del 2007, ha assenyalat que l'objectiu de l'Ajuntament no és multar per tenir pisos buits, sinó aconseguir mobilitzar-los i que entrin al mercat, però ha avisat que, en el cas que no es posin els habitatges buits a disposició, s'aplicarà la llei "amb la màxima duresa".
Arxivat a