D'on surten les rates que omplen el centre de Sabadell?

L’Ajuntament de Sabadell segueix buscant l'origen d'uns rosegadors que van aparèixer per primera vegada el 9 de novembre | Es creu que podrien procedir de solars amb grans quantitats de terra i es descarta que provinguin de la claveguera

L'operari buscant rastres de les rates a la plaça Sant Roc
L'operari buscant rastres de les rates a la plaça Sant Roc | Juanma Peláez
21 de novembre del 2016
Actualitzat el 22 de novembre a les 10:17h
L’Ajuntament de Sabadell segueix buscant les rates que aquests dies han aparegut al centre de la ciutat. Els primers rosegadors van veure’s el passat dia 9 de novembre, però no va ser fins divendres 19 quan la problemàtica va saltar a la xarxa gràcies a un vídeo que la regidora del PSC Anna Carrasco va penjar a Twitter.
 
És per això que una empresa especialitzada en desratització hi treballa des de la detecció dels animals, tenint en compte algunes possibilitats com els solars propers a la zona, on es remouen grans quantitats de terra, per la qual cosa de vegades poden ser origen d'aquests tipus de plagues, alhora que es continuen reforçant els punts de control a la zona més propera al terreny. Tot i això, fonts properes han assegurat a NacióDigital que a la claveguera no hi ha indicis dels animals, però també es veu complicat que procedeixin de les obres de l’antic Euterpe.
 
L’empresa que fa el control de plagues a la ciutat va portar a terme una inspecció a tot l’àmbit, es van cercar caus a la zona arbustiva de les dues places amb resultat negatiu i es van instal∙lar punts de control als registres de clavegueram de les places de Sant Roc i del Doctor Robert. Aquests punts atreuen els rosegadors i, mentre que actuen com a verí, els canvis que presenta el punt permeten detectar la major o menor presència de múrids.
 
La darrera inspecció es va fer dissabte 19 de novembre, arran del vídeo de Carrasco. Així, es van revisar els controls instal∙lats dies enrere i es va observar que no havien estat modificats, la qual cosa va permetre descartar que les rates provinguessin de la claveguera.
 
Ara es segueixen fent treballs de desratització, desinsectació i desinfecció i altres de caire preventiu a la xarxa de clavegueram, vials, zones verdes, mercats municipals, equipaments i altres espais.