El PDECat fa costat a la mobilització de l'AMI pel 6-D però demana no «tensionar» els funcionaris

La coordinadora general del partit, Marta Pascal, assegura que no són partidaris del "relat de les microrruptures" camí de la independència | Respectarà que hi hagi ajuntaments que obrin de forma simbòlica les portes coincidint amb el dia de la Constitució

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal | @pdemocratacat
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:02h
Després de setmanes de deliberacions, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va llançar divendres passat una proposta definitiva de mobilització de cara al Dia de la Constitució. La idea expressada per l'entitat que presideix Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, es basa en què els càrrecs electes independentistes treballin el 6-D i que els consistoris celebrin aquell mateix dia actes cívics, socials i solidaris. La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, ha assegurat que la formació se sent "còmoda" amb aquest plantejament, però ha alertat que no es poden "tensionar" els funcionaris.

"Defensarem els nostres electes i el nostre món municipal, però no estem disposats a tensionar el cos funcionarial", ha apuntat Pascal, que ha volgut alertar que els nacionalistes no estan d'acord amb el "relat de microrruptures en el qual alguns ens volen instal·lar". Malgrat això, la coordinadora general del PDECat ha volgut deixar clar que "respectaran" aquells ajuntaments que vulguin obrir les portes de forma simbòlica.

La proposta de fer una mobilització com aquesta el 6-D va néixer fa setmanes, i un dels seus defensors més ferms en els primers estadis de la deliberació era el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. S'ha tractat a nivell de cúpules dels partits, que finalment van decidir que donarien suport a la decisió que prengués l'AMI.