BARCELONA

Barcelona prohibirà circular totalment els vehicles més contaminants el 2020

La normativa es preveu que abasti les Rondes i tot l'espai que queda al seu interior | L'Ajuntament, que preveu un total de 58 mesures, regalarà abonaments de transport i Bicing a canvi de retirar els cotxes més antics

per Jordi Bes Lozano, Barcelona | 21 de novembre de 2016 a les 13:26 |
La C-58 a l'entrada de Barcelona | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Barcelona prohibirà la circulació de tots els vehicles més contaminants dins de la ciutat a partir del 2020. La mesura forma part d'un paquet d'un total de 58 que s'inclouen en el pla municipal contra la contaminació atmosfèrica, que el consistori ha presentat aquest dilluns, i que incorpora un protocol en casos d'episodis de pol·lució. A partir de l'hivern 2017-18, si s'activa el protocol per un episodi, els cotxes menys nets ja tindran prohibida la circulació, però no serà fins al 2020 quan es preveu que estaran vetats sempre a les Rondes i tot l'àmbit de la ciutat que queda a dins d'elles.

L'anunci arriba pocs dies després que l'Ajuntament presentés l'informe La salut a Barcelona 2015, amb el qual ja va advertir del fet que la contaminació està arribant a nivells "alarmants" i de com afecta la salut, i que l'Àrea Metropolitana (AMB) ja hagi presentat el seu protocol als municipis. Aquest preveu que els vehicles més contaminants no puguin circular en episodis de pol·lució al voltant de la capital catalana, de manera que, amb el seu veto, el consistori fa un pas més enllà. La mesura també podria afectar les motos.


Falta definir quins vehicles estaran afectats

Es crearan zones d'intervenció ambiental especial, i tot l'àmbit que quedi comprès dins el perímetre de les Rondes passarà a ser considerat Zona de Baixes Emissions (ZBE), dins la qual es vetaran els cotxes més contaminants a partir del 2020. A mitjans de l'any que ve s'haurà determinat quines topologies de vehicle tindran restringit el pas. D'entrada, com a mínim els que no tinguin etiqueta de la Direcció General de Trànsit (DGT), cosa que significa els que emeten més emissions –els de gasolina matriculats abans del 2000 i els dièsel d'abans del 2006-, però la mesura podria ser més restrictiva i incloure encara més vehicles. Les etiquetes de la DGT sí que per ara seran el criteri a seguir en episodis de contaminació.


Per ara, un cop es posin en marxa les restriccions per als dies d'episodi de contaminació es preveu que sigui la Guàrdia Urbana qui controli els accessos. El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu crear un sistema de lectura de matrícules a les Rondes per captar els infractors i multar-los, però no estarà preparat per al 2017, ha destacat el comissionat d'Ecologia, Frederic Ximeno. També es preveu vetar el cotxe en espais com al voltant d'un hospital o una escola, ja que, a parer de la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, les pacificacions "ajuden a combatre la contaminació en un indret molt local".

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha reivindicat que les mesures "van en la línia d'altres ciutats del món", i ha afirmat que més de 200 grans urbs estan plantejant qüestions similars, com les zones de baixes emissions. Preguntada pel motiu pel qual cal esperar al 2020 si la ciutat ja està molt contaminada, Sanz ha destacat que treballen en el pla des de fa mesos i que "moltes de les actuacions ja es posaran en marxa molt abans", però considera que tot "té uns processos" abans de poder-se aplicar.


Abonaments de transport a canvi de retirar cotxes vells

El consistori no ha donat per tancat el calendari de quan s'implementaran les mesures ni les ha concretat a fons. Una altra de les innovadores és que a partir de mitjans del 2017 incentivarà que els barcelonins donin de baixa els vehicles més antics, que són els que fan més emissions, a canvi de lliurar abonaments gratuïts de transport públic i del Bicing. Segons la regidora de Mobilitat, la mesura es treballa amb l'Àrea Metropolitana i podria suposar, per exemple, abonaments gratuïts durant un any, però també en funció de la renda.

Pel que fa al protocol en casos d'episodi, entrarà en funcionament l'1 de gener de l'any que ve a partir d'un decret del gerent municipal, si bé no totes les mesures s'aplicaran des del primer dia. L'Ajuntament deixa en mans de la Generalitat la potestat de decidir quan s'activa i es desactiva el protocol, i es preveuen tres escenaris: seguiment atent, avís preventiu i episodi. Les mesures més radicals arribarien en cas d'episodi: quan se superen els 200 ug/m3 pel que fa als diòxids de nitrogen (NO2) i els 80 ug/m3 de partícules (PM10).

Les mesures en cas d'episodi de contaminació

Un episodi es pot donar entre 0 i 3 cops a l'any, ha calculat Ximeno. Per exemple, l'any passat no hi va haver cap, i només es va arribar a dos avisos sense arribar a episodi. En aquest cas es recupera la idea que s'incorporava a les ordenances fiscals de Colau del 2017, que no van prosperar per manca de suports, i que suposava encarir l'aparcament en superfície per als cotxes més contaminants, cosa que ara s'haurà de negociar. Es planteja fins i tot prohibir el seu estacionament.

Aquestes dues mesures no s'aplicaran abans de l'abril del 2017, i van associades a la ja anunciada substitució dels parquímetres. Una altra que podria començar l'any que ve és crear un abonament de transport públic de preus reduïts per als dies d'episodi, cosa que s'està negociant i cal veure si pot introduir-se en la revisió tarifària anual que s'haurà d'aprovar abans d'acabar l'any. Tot aquest paquet es complementa amb la ja citada prohibició de circular als vehicles més contaminants a partir de l'hivern del 2017-18.

També es fomentarà el transport públic

Totes les mesures també van associades a la promoció del transport públic. En concret, a l'arribada de la Línia 10 del Metro a la Marina i la Zona ranca, la connexió de la xarxa de tramvia, el desplegament total de la nova xarxa de bus, l'extensió de les "superilles" i les actuacions de pacificació de la Meridiana, Pere IV i els laterals de la Ronda. En relació a les "superilles", es preveuen projectes globals a l'Eixample, Sant Martí i Gràcia, i locals als barris de la Maternitat-Sant Ramon, Sants-Hostafrancs, Sant Gervasi, Horta, Sant Andreu i Prosperitat.
 

Programa de mesures de Barcelona contra la contaminació de l'aire

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació