​La Fiscalia investiga la denúncia de l'Ajuntament de Barcelona pel frau de FCC

L'estafa podria ascendir als 800.000 euros entre els anys 2013 i 2015

Europa Press
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:53h
La Fiscalia de Barcelona ha incoat diligències d'investigació penal per determinar si l'empresa FCC presumptament va defraudar 800.000 euros a l'Ajuntament de Barcelona amb la falsificació de dades entre el 2013 i el 2015 de la gestió del servei de neteja viària i retirada de residus urbans que presta en tres districtes de la ciutat (Ciutat Vella, l'Eixample i Gràcia).

En el decret d'incoació, la fiscal Teresa Duerto considera que per la denúncia presentada pel consistori, el contingut de la notícia d'El País i els correus electrònics, "es podrien haver comès fets que podrien revestir en principi els caràcters de delicte continuat de falsedat documental i d'estafa".

Per això, demana requerir al consistori, en un termini màxim de 15 dies des de la recepció del requeriment, el contracte subscrit amb FCC Serveis Ciutadans del servei de neteja i recollida de residus des del 2013.

També li demana tota la documentació de les dades dels serveis contractats que l'empresa adjudicatària tenia obligació de comunicar al consistori, i d'acord amb els quals es facturaven aquests serveis, es feien les certificacions per al seu pagament i la investigació interna.

A través de la Policia Judicial del Cos Nacional de Policia es requereix al diari El País que aporti la documentació que posseeixi sobre el cas.

En la denúncia, l'Ajuntament explicava que s'han acreditat "presumptes indicis de criminalitat" en la informació facilitada pel periodista, que explicava la presumpta manipulació de dades de facturació dels serveis en les relacions valorades que donen lloc a les certificacions per al pagament dels serveis esmentats.
Arxivat a