​Barcelona congela els preus del Bicing, el Zoo i el Tibidabo el 2017

El govern d'Ada Colau també decideix mantenir el preu del Parc Güell i de la majoria de serveis municipals

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:44h
Un usuari del Bicing davant d'una estació plena
Un usuari del Bicing davant d'una estació plena | Adrià Costa
Els preus de l'abonament del Bicing de Barcelona i d'entrar al Zoo, al Tibidabo i a la zona monumental del Parc Güell es congelaran l'any que ve. La comissió del govern d'Ada Colau ha aprovat els preus públics i privats per al 2017, que inclouen les tarifes de serveis municipals, i que no s'apujaran en la gran majoria de casos, ha informat aquest divendres l'Ajuntament en un comunicat.

L'abonament anual del Bicing es mantindrà en els 47,16 euros i el del Bicing elèctric, en els 14 euros. Pel que fa al Zoo, l'entrada general per a majors de 13 anys és de 19,90 euros; per a nens de 3 a 12 anys val 11,95; per a majors de 65 anys, 10,05; i els menors de 3 anys seguiran sense pagar.

Rebaixa per als majors de 60 anys al Tibidabo

Al Tibidabo, l'entrada completa ascendeix a 28,50 euros, i els preus són menors per als nens. Aquí s'introdueix una rebaixa del 10% per als majors de 60 anys, que passarà a costar 9 euros. A la zona monumental del Parc Güell, si es reserva per internet, el cost de l'entrada general seguirà sent de 7 euros, i un euro més si es compra presencialment.

El consistori ha destacat que també es congelaran les tarifes per a la majoria de serveis municipals, i els serveis socials, les activitats d'educació ambiental i l'arxiu municipal mantindran les quotes. Entre els altres canvis figura un increment del 0,4% de les tarifes d'ús dels llocs de venda dels Mercats Centrals de Fruites i Hortalisses i del Peix de Mercabarna.

En l'apartat de recollida de residus, s'incrementaran els preus quan no s'omple tot un vehicle sencer. En la de runa neta, pujaran per al petit industrial o comercial en 3 euros/tona. Pel que fa a la d'olis a motor al petit industrial, el servei passarà a ser gratuït (ara costa 490 euros la tona) en ser un residu valoritzable.
Arxivat a