La facultat d'Economia i Empresa de la UB inaugura el «Mur dels Antics Alumnes»

Es presenta la plataforma web per a donatius destinats a projectes acadèmics de la institució, que ja té 44 mecenes

La degana Elisenda Paluzie amb un grup de mecenes, entre ells Joan Hortalà, Joan Tugores i l'exconseller Mas-Colell.
La degana Elisenda Paluzie amb un grup de mecenes, entre ells Joan Hortalà, Joan Tugores i l'exconseller Mas-Colell. | Pep Martí
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 21:38h
Dilluns passat es va inaugurar el Mur dels Antics Alumnes de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB). En el transcurs de l'acte s'han descobert les primeres 44 plaques amb els noms dels mecenes. L'acte l'ha presidit la degana de la facultat, Elisenda Paluzie.

La degana va declarar que "amb aquest projecte, el que fan la Universitat de Barcelona i la Facultat d'Economia i Empresa és reivindicar-se. Som la primera institució del sistema universitari català. Nosaltres ens caracteritzem per l'autocrítica, però ens reivindiquem poc. Ens hem de reivindicar més". El febrer passat es va realitzar la primera crida per recollir aportacions, que va aconseguir recaptar 6.375 euros de 44 exalumnes mitjançant Verkami. Aquestes primeres aportacions ja han servit per finançar una beca per a l'estudiant Athina Raftopoulou, que està elaborant una tesi sobre obesitat i desigualtats socials a l'Estat espanyol.

Entre els presents, hi havia l'exconseller d'Economia de la Generalitat i un dels mecenes, Andreu Mas-Colell, qui ha destacat que es tracta d'una "iniciativa important a les grans universitats del món. Els exalumnes s'impliquen a fons en la seva alma mater". Entre els mecenes hi ha també noms com els de Dídac Ramírez, exrector de la UB, l'exministre Josep Piqué, l'eurodiputat Ramon Tremosa, Mar Raventós, presidenta de Codorniu, i Joan Hortalà, president de la Borsa, entre d'altres.

Un altre acadèmic, l'exrector Joan Tugores, ha dit que "és una iniciativa excel·lent. Jo animaria tota la gent que s'ha format a les nostres aules que retorni una part del que van rebre a través del Mur dels Alumni".

La degana ha presentat la nova plataforma web a través de la qual es podran fer les donacions, amb l'objectiu de facilitar les aportacions futures. Les donacions es podran destinar a un dels programes escollits pel mecenes: internacionalització i captació de talent, finançament de la recerca d'investigadors en formació i millora d'equipaments i infraestructures.