Junqueras convida Sáenz de Santamaría a Barcelona per debatre sobre l'agenda política catalana

La decisió l'ha pres aquest dimarts el Govern i la intenció és tractar el procés independentista i els 46 punts pendents entre l'Estat i la Generalitat | Munté demana diàleg "bilateral" entre institucions i insisteix que no participaran en la reforma del finançament

15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:15h

El president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras, durant la reunió del consell executiu del 15 de novembre. Foto: ACN


Gest del Govern per començar immediatament el diàleg amb el nou executiu de Mariano Rajoy i tractar assumptes relacionats amb el procés i amb el dia a dia de les dues institucions. El vicepresident Oriol Junqueras convidarà la seva homòloga estatal, Soraya Sáenz de Santamaría -ara també al capdavant del ministeri d'Administracions Públiques- a Barcelona per tal de "debatre sobre l'agenda política catalana", segons ha avançat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté.

Munté ha destacat que el Govern no participarà en la reforma del finançament i ha demanat diàleg "bilateral" amb l'executiu espanyol. "No contribuirem a una sessió de xapa i pintura d'un model caducat que no s'aguanta per enlloc. Fins i tot [José Manuel García] Margallo demana més flexbilitat de cara al sistema de finançament. Volem parlar de les qüestions més grans que ens afecten", ha insistit la consellera.

La dirigent nacionalista ha assegurat que damunt la taula hi haurà el procés català i també els 46 punts pendents de negociació entre governs. "La trobada la plantegem per escurçar distàncies i tenir empatia", ha destacat Munté.