El sector de les «smart cities» ja representa el 3% del PIB català

Hi ha 250 empreses dedicades a aquest àmbit, segons un informe del Govern, que ocupen 116.163 treballadors i generen un volum de negoci de 6.969 milions d'euros | L'executiu aprova la creació d'un servei català d'identitat digital per fer "més àgils" les gestions a la xarxa

Smart City Expo de Barcelona
Smart City Expo de Barcelona | Adrià Costa
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:14h
Un informe elaborat per ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Govern, assenyala que el sector de les smart cities ja representa el 3% del PIB català. En total hi ha 270 empreses que ocupen 116.193 persones i que, de tot el seu volum de negoci, 6.969 milions d'euros provenen de l'activitat relacionada amb el sector.

L'estudi assegura que el 82% de les empreses catalanes dedicades a les smart cities són pimes i que el 51% exporten. Estan especialitzades principalment en la gestió de residus, la mobilitat i l'enllumenat. Un 17% té filials a l'estranger. Les que tenen més presència internacional són les que produeixen equipament i productes, les dedicades als serveis vinculats al big data i les que fabriquen maquinari relacionat amb l'anomenat "Internet de les coses".

Segons el Govern, l'estudi "subratlla el reconeixement de Barcelona i Catalunya en l'àmbit internacional de les smart cities", i apunta les oportunitats de col·laboració, creixement empresarial i creació de llocs de treball que generat aquest sector.