El PDECat aprofita el tràmit dels pressupostos per marcar perfil davant del «populisme d'esquerres»

Reclama que la negociació amb la CUP no derivi en pujades impositives a les classes mitjanes i que els comptes defensin el model públic-privat en serveis socials | Marta Pascal demana als "comuns" que no "estigmatitzin" l'activitat econòmica i erigeix la formació hereva de CDC com a "espai de centralitat"

14 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:53h

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa. Foto: @pdemocratacat


Tot i que veus destacades del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), com és el cas de l'expresident Artur Mas, han defensat sovint que calia aparcar les ideologies per poder tirar endavant el procés independentista i els pressupostos de la Generalitat, la formació hereva de Convergència vol aprofitar que la CUP no vetarà -d'entrada- els comptes per al 2017 per marcar perfil davant del "populisme d'esquerres". "Cal enfortir aquest espai de centralitat, de carril central, per tal que el país s'emmiralli en els millors referents europeus", ha assegurat aquest dilluns la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció executiva. 

En què s'ha de traslladar aquest posicionament a l'hora de tramitar els pressupostos al Parlament? Pascal ho ha reusmit en dues qüestions: no apujar la pressió fiscal a les classes mitjanes -és a dir, que no es toqui ni l'IRPF, ni l'impost de successions ni el de patrimoni- i "blindar" el model de col·laboració público-privada en matèria de serveis socials. "Totes les forces ens hem de fer coresponsables del procés, i té molt sentit que se surti fora de la zona de comfort", ha ampliat la màxima dirigent executiva del PDECat.

Es referia al paper de la CUP, que al juny va presentar esmena a la totalitat contra els pressupostos. Aquest cop, tal i com va avançar NacióDigital la setmana passada, el president Carles Puigdemont s'ha implicat "a fons" en les negociacions per tal que els comptes no fossin bloquejats a la primera de canvi.

En plena construcció ideològica, el PDECat busca erigir-se com a representant del "carril central del sobiranisme" davant de la creació de l'espai dels "comuns". Pascal els ha criticat per "estigmatitzar" l'activitat econòmica i les classes mitjanes.