La monja Victòria Molins, Premi Persona i Democràcia Joaquim Xicoy

També rebran distincions de l'entitat humanista l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el periodista Francesc Rosaura, director de "Signes dels temps"

El conseller de Cultura, Santi Vila, acompanyat de l'escriptor Salvador Cardús, la religiosa Victòria Molins i l'il·lustrador Perico Pastor
El conseller de Cultura, Santi Vila, acompanyat de l'escriptor Salvador Cardús, la religiosa Victòria Molins i l'il·lustrador Perico Pastor | Pere Gendrau
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:40h
Aquesta tarda es lliuraran els premis que atorga l’associació Persona i Democràcia Joaquim Xicoy, que recorda la figura de qui fou polític democristià i nacionalista. L’entitat –que presideix Carme Borbonès, presidenta també de Càritas de Catalunya- reconeix diverses personalitats que han treballat en defensa dels valors democràtics i de la dignitat de la persona. Tenen tres modalitats. 

El premi Persona i Democràcia serà per a la monja Victòria Molins, per la seva tasca a favor dels valors humanístics. La religiosa porta anys treballant contra l’exclusió social al barri del Raval. Ha estat també una veu dissident amb alguns posicionaments oficials de l’Església, sobretot pel que fa al paper de la dona i al celibat.

El guardó Joaquim Xicoy ha estat per a l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, per la feina feta en la seva tasca política.

Finalment, el premi Carles Cardó és per al periodista Francesc Rosaura, director del programa de TV3 Signes dels temps per la seva tasca divulgadora dels valors democràtics i humanístics en el terreny de la informació periodística.

El nom del guardó recorda la figura del canonge Cardó, intel·lectual rellevant que es va enfrontar al nacionalcatolicisme del franquisme i va passar molts anys a l’exili. Autor de la Història espiritual de les Espanyes, va ser un home molt proper al cardenal Vidal i Barraquer.    

La d’aquest any serà la vuitena edició dels guardons que lliura l’entitat. L’acte es farà aquest dilluns a les set del vespre al Cercle del Liceu de Barcelona i serà presidit per l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias.