El PDECat escull els encarregats de muscular ideològicament el partit

Els associats voten des d'avui a la tarda i fins demà al migdia els responsables dels àmbits sectorials, que desplegaran el document fundacional aprovat al congrés del juliol | El consell nacional es reunirà previsiblement per primera vegada a finals de novembre

11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:09h

La direcció del PDECat, en una reunió a la seu del partit amb responsables territorials. Foto: Flickr PDECat


Els associats al Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) tornen avui a les urnes -físiques o electròniques- per avalar els responsables dels deu àmbits sectorials en què es divideix la formació hereva de Convergència. Seran els encarregats de muscular ideològicament el partit i de desplegar el document fundacional aprovat al congrés de principis de juliol. Aquesta vegada els militants no podran triar entre més d'un candidat a cada àmbit perquè només hi ha una llista per cada sectorial.

Els perfils a escollir són diversos. Hi ha des d'empresaris -és el cas de Josep Lluís Sanfeliu, fundador d'Ysios capital i proper al sector liberal-, exconsellers -com ara Jordi Ciuraneta, que assumirà la parcel·la d'agricultura- i antics quadres de Convergència. En són exemples Damià Calvet, director de l'Incasòl i que dirigirà l'àrea de territori, o bé Alexis Serra, cap de gabinet de la consellera Neus Munté i futur líder de l'àmbit social.

Consell nacional

Els afiliats també es podran pronunciar entre avui i demà -les urnes tanquen a les dues del migdia de dissabte- sobre qui ha de formar part del consell nacional. Segons va explicar aquest dilluns la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, hi ha 214 persones que opten a les 125 places disponibles la màxim òrgan entre assemblees (congressos).

El consell nacional es reunirà per primera vegada a finals de novembre, previsiblement, i integrarà la direcció, els quadres territorials, els responsables sectorials i totes aquelles persones que tinguin un càrrec institucional.