​Cruyff rep la Medalla d'Or de Barcelona al Mèrit Esportiu a títol pòstum

Colau destaca la seva visió del futbol com a eina inclusiva i que buscava fer-lo universal

Acte de lliurament de la Medalla d'Or a títol pòstum per Cruyff
Acte de lliurament de la Medalla d'Or a títol pòstum per Cruyff | Ajuntament de Barcelona
Redacció
10 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:22h
L'exentrenador del FC Barcelona Johan Cruyff ha rebut aquest dijous la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu a títol pòstum. L'alcaldessa, Ada Colau, ha descrit Cruyff com a "persona carismàtica, compromesa, valenta i visionària", i ha destacat la seva visió del futbol "com una eina inclusiva molt poderosa, la seva condició com a defensor de la seva universalització i com a entusiasta del foment de l'esport de base", ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

L'Ajuntament va decidir atorgar-li la medalla en el ple de juliol. L'alcaldessa ha recordat com el també exjugador del Barça "va canviar la concepció del joc amb la seva manera revolucionaria de fer futbol" i ha valorat el fet que entengués l'esport com a element "d'inclusió social molt poderós, fomentant l'esport de base a barris i escoles", una tasca que va dur a terme a través de la Fundació Cruyff impulsant projectes esportius per a nens i nenes amb discapacitats.

"En Johan va ser conscient de la importància de l'esport per promoure valors universals i fonamentals pel benestar de les persones com la solidaritat, el respecte a l'altre o el treball en equip", ha seguit l'alcaldessa, que ha acabat el seu discurs amb el desig que "els valors universals que ens ha llegat Johan Cruyff continuïn pervivint en la nostra ciutat i en la pràctica esportiva".
Arxivat a